Štvrtok 25.04.2024
Dnes má meniny 
Marek
°C
10.08.2020 08:15

Prvé stretnutie predsedu ZMOS s ministrom dopravy k výstavbe nájomných bytov


Predseda ZMOS informoval ministra dopravy o aktuálnych problémoch s výstavbou nájomných bytov.


Minister dopravy a výstavby SR Andrej Doležal v piatok 7. augusta 2020 navštívil Okres Ružomberok v rámci kontrolného dňa na výstavbe úseku diaľnice D1 Ivachnová - Hubová.


Prítomnosť ministra využil na krátke stretnutie predseda Združenia miest a obcí Slovenska Branislav Tréger. „Išlo o prvé stretnutie k problematike obstarávania i celkovej politiky nájomného bývania. Spolu s predsedom Úradu pre verejné obstarávanie Miroslavom Hlivákom dávame dokopy metodiku na to, aby obstarávanie pri výstavbe nájomných bytov prebiehalo v čo najkratšej dobe a čo najjednoduchšie,“ priblížil Branislav Tréger, predseda Združenia miest a obcí Slovenska.

Stretnutie ministra dopravy a výstavby SR Andreja Doležala spolu so zástupcami Združenia miest a obcí Slovenska a Úradu pre verejné obstarávanie k vyššie spomínanej problematike by sa na pôde rezortu dopravy a výstavby malo uskutočniť v stredu 12. augusta 2020. Branislav Tréger sa s Miroslavom Hlivákom stretol aj v stredu 5. augusta 2020. Okrem iného sa dohodli na vytvorení pracovnej skupiny. Jej úlohou bude navrhnúť také úpravy v zákone, ktoré proces verejného obstarávania zjednodušia.

Autor: (ZMOS)


komentáre
SHOW ALL
podobné
06.08.2020
Hlivák: Zákon pre výstavbu nájomných bytov upraví pracovná skupina
Výstavba nájomných bytov nie je podľa Hliváka pre ÚVO novou témou a úrad už niekoľko rokov pracuje na tom, aby samosprávy neporušovali zákon.
viac
26.08.2020
Predseda ZMOS sa v Šahách stretol so starostami
Predseda Združenia miest a obcí Slovenska (ZMOS) Branislav Tréger sa v utorok 25. augusta 2020 zúčastnil na zasadnutí Združenia obcí a miest Hontiansko Poipeľského regiónu, ktoré sa uskutočnilo v priestoroch Mestského úradu v Šahách.
viac
07.01.2021
Sedem zásadných pripomienok ZMOS k VO
Združenie miest a obcí Slovenska tesne pred koncom roka uplatnilo v rámci medzirezortného konania sedem zásadných pripomienok k návrhu zákona o verejnom obstarávaní. Návrh zákona predložil do medzirezortného pripomienkového konania Úrad podpredsedu vlády SR.
viac
18.01.2021
Problémom pri obstarávaní nájomných bytov sú najmä nevysporiadané pozemky
Najčastejšou chybou, ktorú robia mestá a obce pri výstavbe nájomných bytov je, že ich chcú postaviť na nevysporiadaných pozemkoch. Tým nedokážu vytvoriť podmienky pre čestnú súťaž a porušujú zákon.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %