Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
27.06.2019 11:05

Samosprávne kraje majú s mestami a obcami veľa spoločných tém


Zľava: predseda Združenia miest a obcí Slovenska (ZMOS) Branislav Tréger a trnavský župan a predseda Združenia samosprávnych krajov SK 8 Jozef Viskupič


Trnavský župan a predseda Združenia samosprávnych krajov SK 8 Jozef Viskupič sa v utorok, 25. júna 2019, stretol s novým predsedom Združenia miest a obcí Slovenska (ZMOS) Branislavom Trégerom.


Župy, mestá a obce majú veľa spoločných tém, pri ktorých môžu postupovať spoločne a efektívne riešiť problémy obyvateľov samospráv.

„Je veľmi dobrá správa, že po revitalizácii činnosti Združenia samosprávnych krajov SK 8 sa opäť obnoví aj spolupráca so ZMOS. Na spoločnom stretnutí s novým predsedom, p. Trégerom, sme otvorili niekoľko tém, pri ktorých samosprávy, na úrovni krajov a miest a obcí, môžu postupovať spoločne,“ povedal J. Viskupič.

Opravy a modernizácia cestnej infraštruktúry, riešenie problematiky nedobudovanej kanalizácie či problém nevysporiadaných vlastníckych práv pod cestami sú témami, pri ktorých by SK 8 a ZMOS mohli postupovať spoločne.

Predseda ZMOS dodal: „My sme tu od toho, aby sme zlepšili život v jednotlivých regiónoch, dohodli sme sa s predsedom SK 8, že z oboch strán budú na tom naši experti pracovať.“

Nový predseda ZMOS bol pozvaný na najbližšie rokovanie SK 8. Spoločná spolupráca bude potvrdená aj memorandom o spolupráci medzi SK 8 a ZMOS.

Autor: (ts-ttsk)


komentáre
SHOW ALL
podobné
26.08.2020
Predseda ZMOS sa v Šahách stretol so starostami
Predseda Združenia miest a obcí Slovenska (ZMOS) Branislav Tréger sa v utorok 25. augusta 2020 zúčastnil na zasadnutí Združenia obcí a miest Hontiansko Poipeľského regiónu, ktoré sa uskutočnilo v priestoroch Mestského úradu v Šahách.
viac
18.09.2020
Predseda ZMOS s poľnohospodármi a potravinármi
Predseda Združenia miest a obcí Slovenska (ZMOS) Branislav Tréger prijal pozvanie liptovských poľnohospodárov a potravinárov a zúčastnil sa valného zhromaždenia Liptovskej poľnohospodárskej a potravinárskej komory (LPPK). Uskutočnilo sa vo štvrtok 17. septembra 2020 v Demänovskej doline.
viac
04.06.2021
Premiér: So zástupcami samospráv sme sa dohodli na kvartálnych stretnutiach
Premiér Eduard Heger sa dohodol so zástupcami samospráv, Združením miest a obcí Slovenska (ZMOS), Úniou miest Slovenska (ÚMS) a združením samosprávnych krajov SK8, na pravidelných kvartálnych stretnutiach.
viac
30.09.2021
Stretávajú sa predstavitelia štyroch regionálnych združení
Pracovné stretnutie primátorov a starostov z Regionálnych združení miest a obcí z regiónu JE Jaslovské Bohunice, Stredného Považia, obcí Podunajskej oblasti a Považskobystrického regionálneho združenia miest a obcí sa koná na Podbanskom od stredy 29. septembra 2021 do piatku 1. októbra 2021.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %