Piatok 26.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslava
°C
24.01.2017 10:44

Stredoškoláci budú rozhodovať o Fiktívnej krajine


Ilustračná snímka: (int).


Spojiť teóriu s praxou a dať stredoškolákom právomoc i zodpovednosť za rozhodovanie o Fiktívnej krajine. To je ambícia kurzu, ktorý v Moravskom Svätom Jáne organizuje Stredoškolská študentská únia Slovenska.


Projekt dá šancu prihláseným stredoškolákom vžiť sa do úlohy poslanca a rozhodovať o osude Fiktívnej krajiny. Kurz sa zaoberá fungovaním legislatívneho procesu, tvorby zákonov, venuje sa otázkam politológie i ekonómie. Nadobudnuté vedomosti následne môžu účastníci projektu aplikovať na fiktívne zmeny už prijatých zákonov SR. "Ide o dokonalú príležitosť, ako zlepšiť vlastné prezentačné a rétorické schopnosti a naplno využiť svoju kreativitu," píše únia na svojom webe.      

Kurz sa uskutoční od 9. do 12. februára, záujemcovia sa môžu prihlásiť prostredníctvom sociálnej siete projektu do 1. februára.

 

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
26.01.2017
Poplatok za skládkovanie komunálnych odpadov sa zvýši
„Ministerstvo životného prostredia pripravuje nový zákon o poplatkoch za uloženie odpadov, ktorý počíta najmä so zvýšením poplatku za skládkovanie komunálneho odpadu,“ prezradil hovorca MŽP SR Tomáš Ferenčák.
viac
02.05.2017
V jedálničku našich detí by mali pribudnúť ryby a strukoviny
Myslí si to olympijský víťaz v chôdzi Matej Tóth, ktorý sa stal tvárou projektu o zdravom životnom štýle "Hravo ži zdravo". Už po šiestykrát mapoval životný štýl piatakov základných škôl po celom Slovensku. Najúspešnejších účastníkov čakal Matej Tóth vo Vysokých Tatrách s tréningovým prekvapením.
viac
03.12.2020
Vzdelávací program pre odborných a pedagogických zamestnancov škôl
Výskumný ústav detskej psychológie a patopsychológie v rámci Národného projektu Štandardy otvára vo februári 2021 tretie kolo vzdelávacieho programu „Inovatívne prvky v kariérovej výchove a kariérovom poradenstve pre školy”.
viac
14.06.2021
Mladí ľudia budú jedným z poradných orgánov pri zmenách vo vzdelávaní
Dôležitou súčasťou tvorby návrhov štátnych koncepcií, zvlášť v oblasti výchovy a vzdelávania, by malo byť poznanie názorov a skúseností mladých ľudí. Práve na ich podnet zriadil Štátny pedagogický ústav a IUVENTA - Slovenský inštitút mládeže Žiacky poradný výbor.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %