Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
03.12.2020 03:15

Vzdelávací program pre odborných a pedagogických zamestnancov škôl


Ilustračná snímka.


Výskumný ústav detskej psychológie a patopsychológie v rámci Národného projektu Štandardy otvára vo februári 2021 tretie kolo vzdelávacieho programu „Inovatívne prvky v kariérovej výchove a kariérovom poradenstve pre školy”.


Určený je pre samostatných pedagogických a odborných zamestnancov v materských, základných školách, gymnáziách v kategóriách: vychovávateľ, pedagogický asistent, školský špeciálny pedagóg, školský psychológ, sociálny pedagóg, liečebný pedagóg, školský logopéd a učiteľ.

V rámci programu získajú zamestnanci škôl nielen najnovšie poznatky z oblasti kariérovej výchovy a kariérového poradenstva, ale aj množstvo podporných nástrojov do každodenného fungovania ako pomoc s online nástrojmi, nápady pre dištančné vzdelávanie či príležitosť budovať vzťahy s rôznymi odborníkmi.

Vzdelávací program „Inovatívne prvky v kariérovej výchove a kariérovom poradenstve pre školy“ je hradený prostredníctvom národného projektu „Štandardy” a realizuje sa v rozsahu 50 hodín.

Čo ďalšie vďaka vzdelávaniu získate?

- Certifikát z akreditovaného inovačného vzdelávania podľa zákona 138/2019 Z.z. o pedagogických zamestnancoch a odborných zamestnancoch, financovaného prostredníctvom národného projektu, ktoré Vás oprávňuje na 3 % príplatok profesijného rozvoja     

- možnosť vyskúšať si moderné zážitkové metódy a získať praktické a kreatívne nástroje pre včlenenie kariérovej výchovy do výchovno-vzdelávacieho procesu, vďaka čomu prepojíte vo svojej práci teóriu s budúcim pracovným životom svojich žiakov

- príležitosť spoznať sa a komunikovať s odborníkmi a nadšencami v oblasti kariérového poradenstva a výchovy

- okrem rozvoja žiakov pod vedením odborných lektorov zlepšíte aj svoje profesijné zručnosti v oblasti plánovania, komunikácie a budovania vzťahov

Určené je pre samostatných pedagogických a odborných zamestnancov v materských, základných školách, gymnáziách v kategóriách: vychovávateľ, pedagogický asistent, školský špeciálny pedagóg, školský psychológ, sociálny pedagóg, liečebný pedagóg, školský logopéd a učiteľ (podkategórie učiteľa: učiteľ materskej školy, učiteľ prvého stupňa základnej školy, učiteľ druhého stupňa základnej školy, učiteľ strednej školy vo všetkých špecializovaných kariérových pozíciách).

Prihlasovací formulár, viac informácii, ako aj dátumy seminárov, ktoré sa odohrávajú v každom kraji, nájdete TU.

Bližšie informácie sa dočítate TU.

Autor: (ZMOS)


komentáre
SHOW ALL
podobné
17.09.2020
Základné školy sa môžu zapojiť do projektu „Hovorme o jedle“
Základné školy sa už od 16. septembra 2020 budú môcť zaregistrovať a realizovať aktivity VIII. ročníka HOVORME O JEDLE.
viac
21.09.2020
Environmentálna výchova a vzdelávanie v školskom roku 2020-2021
Slovenská agentúra životného prostredia pripravila pre žiakov, pedagógov a širokú verejnosť na nový školský rok 2020/2021 aktivity v oblasti environmentálnej výchovy a vzdelávania.
viac
21.10.2020
Do škôl už nastúpili podporné tímy psychológov a asistentov
Do materských, základných a stredných škôl už nastúpili podporné tímy – asistenti učiteľa, pedagogickí asistenti, školskí psychológovia, sociálni psychológovia a školskí sociálni pedagógovia vďaka národnému projektu Pomáhajúce profesie v edukácii detí a žiakov II.
viac
19.01.2021
Ministerstvo školstva podporí stovky materských škôl cez nový projekt
Didaktické hračky, hry či detské knihy. Na všetky tieto pomôcky môže takmer tisíc materských škôl po prvýkrát získať príspevok. Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR totiž vyhlásilo nový projekt „Múdre hranie.“
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %