Sobota 20.04.2024
Dnes má meniny 
Marcel
°C
06.02.2020 09:55

Staré Mesto zrekonštruovalo schody spájajúce Sokolskú ulicu s Pražskou


Snímka: Staré Mesto


Terénne schody spájajúce Pražskú a Sokolskú ulicu boli dlhodobo v dezolátnom stave. Dnes je situácia iná. Staré Mesto koncom minulého roka zrekonštruovalo nielen zničené schodisko, ale aj oporný múr. Obyvatelia si tak konečne môžu opäť skrátiť cestu na autobusovú zastávku na Pražskej.


„Pred rekonštrukciou sa tu nachádzali terénne schody bez zábradlia s rozbitými či dokonca chýbajúcimi schodiskovými stupňami a priľahlý oporný múr v havarijnom strave. V hornej časti schody ústili do chodníka, ktorý bol tiež v zlom technickom stave. Spojnica medzi týmito dvomi staromestskými ulicami bola pre peších z tohto dôvodu uzatvorená,“ vysvetlil vedúci investičného oddelenia v Starom Meste Lukáš Kamenistý.

Pôvodný múr aj so schodiskom bolo treba kompletne odstrániť - vrátane základov. Nový oporný múr je zhotovený z betónových debniacich tvárnic s hrúbkou 400 mm, vystužených a zaliatych betónom. Terénne schodisko je železobetónové, vystužené betonárskymi sieťami, uložené na základových pásoch a na teréne. Novinkou je obojstranné zábradlie a madlo z nerezovej konštrukcie.

Na schody nadväzuje v hornej časti konštrukcie schodov nový chodník z betónovej dlažby s protišmykovým povrchom.

„V spolupráci s magistrátom sme taktiež zrealizovali osadenie dvoch nových stĺpov verejného osvetlenia, ktoré osvetľuje schody a priľahlý dlažobný chodník,“ uzavrel L. Kamenistý.

 

 

Autor: (ts-Bratislava-Staré Mesto)


komentáre
SHOW ALL
podobné
16.06.2021
Staré mesto spúšťa bezplatnú právnu poradňu
Staré Mesto spúšťa bezplatnú právnu poradňu pre obyvateľov mestskej časti. Pro bono poradňa je realizovaná v rámci verejnoprospešných aktivít staromestského nefinančného Fondu architekta Weinwurma.
viac
29.07.2021
Staré Mesto pokračuje v rekonštrukciách svojich škôl
Bratislavské Staré Mesto pokračuje v rekonštrukciách svojich základných škôl (ZŠ).
viac
23.04.2022
Staré Mesto dostalo od Taiwanu dar 250-tis. dolárov na pomoc Ukrajine
Bratislavské Staré Mesto dostalo od Taiwanu dar vo výške 250.000 dolárov (229.631 eur) určený na pomoc Ukrajine. Vyše polovica daru od Taipejskej reprezentačnej kancelárie poputuje spriateleným ukrajinským mestám, ktoré samosprávu požiadali o pomoc, zvyšok pôjde na pomoc Ukrajincom v Starom Meste.
viac
08.07.2022
Zber kuchynského bioodpadu spustia onedlho aj v Novom Meste a Rači
So zberom kuchynského bioodpadu sa v Bratislave postupne v lete začne aj v mestských častiach Nové Mesto a Rača. V septembri a októbri bude nasledovať mestská časť Staré Mesto. Informovali o tom z bratislavskej mestskej firmy Odvoz a likvidácia odpadu (OLO).
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %