Piatok 26.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslava
°C
07.09.2022 08:25

Staré Mesto pripravuje jesenný zber a odvoz zeleného odpadu


Ilustračná snímka: (tasr).


Bratislavské Staré Mesto aj tento rok pripravuje jarný zber a odvoz biologicky rozložiteľného odpadu, teda konárov zo stromov a kríkov.


Zber je naplánovaný od 19. septembra do 21. októbra tohto roka, obyvatelia sa však musia vopred prihlásiť prostredníctvom registračného formulára. Zverejnený na je na webovej stránke mestskej časti spolu s harmonogramom.

Mestská časť opäť pripomína, že túto službu poskytne len vopred nahláseným záujemcom. Konáre by si mali ľudia vopred pripraviť na prístupné miesto už v pondelok 19. septembra ráno. "Z dôvodu, že službu poskytujeme bezplatne a pre celú mestskú časť, zaviedli sme množstevné obmedzenie maximálne päť kubických metrov  konárov na dom. Odporúčame, aby obyvatelia susediacich domov neukladali konáre na jednu kopu," uviedlo Staré Mesto.

Biologicky rozložiteľný odpad zo zelene je odpad zo záhrad, najmä kvety, konáre, lístie či pokosená tráva. Bezplatný odvoz takéhoto odpadu organizuje mestská časť 15 rokov.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
13.12.2017
Staré Mesto vyzbieralo vyše 87 ton biologicky rozložiteľného odpadu
Bratislavské Staré Mesto vyzbieralo počas jesene zo svojho územia vyše 87 ton biologicky rozložiteľného odpadu. Išlo o zber a odvoz orezaných konárov a kríkov zo staromestských domácností.
viac
01.03.2022
OLO začne s odvozom biologicky rozložiteľného odpadu zo záhrad
Bratislavská mestská spoločnosť Odvoz a likvidácia odpadu (OLO) začne v utorok (1. 3.) s odvozom biologicky rozložiteľného odpadu zo záhrad, teda odpadu z hnedých nádob.
viac
12.01.2023
Na jeseň vyzbierali v Trenčíne takmer 200 ton biologicky rozložiteľného odpadu
V rámci jesenného upratovania sa v minulom roku vyviezlo z Trenčína viac biologicky rozložiteľného ako objemného odpadu. Informovala o tom hovorkyňa mesta Trenčín Erika Ságová.
viac
28.03.2023
Staré Mesto pripravuje zber zeleného odpadu, pripomína prihlásenie sa
Bratislavské Staré Mesto pripravuje tradičný jarný zber a odvoz biologicky rozložiteľného odpadu (BRO), teda konárov zo stromov a kríkov.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %