Utorok 16.04.2024
Dnes má meniny 
Dana, Danica
°C
01.03.2022 11:40

OLO začne s odvozom biologicky rozložiteľného odpadu zo záhrad


Snímka zdroj: (OLO).


Bratislavská mestská spoločnosť Odvoz a likvidácia odpadu (OLO) začne v utorok (1. 3.) s odvozom biologicky rozložiteľného odpadu zo záhrad, teda odpadu z hnedých nádob.


Informáciu o konkrétnom odvoznom dni nájdu obyvatelia na nálepke umiestnenej na zbernej nádobe, prípadne na webe OLO. Zber bude ukončený 30. novembra. Informovala o tom Zuzana Balková z OLO.

Mestská organizácia pripomína, že do predmetných zberných nádob patrí odpad z údržby zelene, teda kvety, štiepky, piliny, tráva, malé kusy konárov, lístie, odpad z ovocia a zeleniny či burina. V žiadnom prípade sa do nich nemá hádzať odpad z domácností živočíšneho pôvodu, mliečne a mäsové výrobky, zvieracie exkrementy alebo vrecká vrátane bio rozložiteľných.

"Ak sa v nádobe nachádza odpad, ktorý do nej nepatrí, nádoba nemôže byť vyprázdnená. Držiteľ odpadu je povinný na vlastné náklady tento odpad správne roztriediť," upozorňuje OLO s tým, že biologicky rozložiteľný odpad je ďalej zhodnocovaný v kompostárni.

Bratislavčania (fyzické osoby), ktorí sú zapojení do systému množstvového zberu komunálneho odpadu, môžu biologicky rozložiteľný odpad odovzdať celoročne na zberných dvoroch a zberných miestach Bratislavy. Bližšie informácie sú zverejnené na webe hlavného mesta i mestských častí.

V prípade, že obyvatelia nadobudli nehnuteľnosť, alebo chcú  požiadať o kompostér, prípadne nádobu na biologicky rozložiteľný odpad, mali by svoje žiadosti smerovať na mestské oddelenie miestnych daní, poplatkov a licencií na Blagoevovej ulici, a to osobne alebo poštou. Požiadavky za bytové domy vybavujú správcovia nehnuteľností.

Odvoz biologicky rozložiteľného odpadu z hnedých zberných nádob je realizovaný sezónne v zmysle všeobecne záväzného nariadenia (VZN) o nakladaní s komunálnymi odpadmi a drobnými stavebnými odpadmi.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
17.05.2017
Podstatná časť bratislavského komunálneho odpadu končí v spaľovni
V minulom roku sa v rámci Bratislavy vyzbieralo 157 217 ton komunálneho odpadu.
viac
13.11.2017
Odvoz bioodpadu z hnedých zberných nádob potrvá do konca novembra
Odvoz biologicky rozložiteľného odpadu z hnedých zberných nádob v Bratislave ukončia 30. novembra. Opätovný odvoz bude prebiehať od 1. marca 2018. Informovala o tom hovorkyňa bratislavskej mestskej spoločnosti Odvoz a likvidácia odpadu (OLO) Beáta Humeniková.
viac
13.12.2017
Staré Mesto vyzbieralo vyše 87 ton biologicky rozložiteľného odpadu
Bratislavské Staré Mesto vyzbieralo počas jesene zo svojho územia vyše 87 ton biologicky rozložiteľného odpadu. Išlo o zber a odvoz orezaných konárov a kríkov zo staromestských domácností.
viac
07.09.2022
Staré Mesto pripravuje jesenný zber a odvoz zeleného odpadu
Bratislavské Staré Mesto aj tento rok pripravuje jarný zber a odvoz biologicky rozložiteľného odpadu, teda konárov zo stromov a kríkov.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %