Pondelok 29.04.2024
Dnes má meniny 
Lea
°C
21.08.2023 02:25

Sprievodné podujatia začínajú Dni mesta, program vyvrcholí cez víkend


Ilustračná snímka: (tasr).


Dni mesta Trebišov sa začínajú v pondelok sprievodnými podujatiami v jednotlivých častiach mesta. Mestské slávnosti budú prebiehať celý týždeň a vyvrcholia v sobotu a nedeľu (26. a 27. 8.).


"V tieto dni bude pre občanov Trebišova, deti, ako i hostí z okolia pripravený bohatý program v areáli mestského parku," uviedla hovorkyňa mesta Martina Mištaničová.

Počas letných slávností sa predstavia hudobné kolektívy viacerých žánrov pre rôzne generácie. "Návštevníci sa môžu tešiť na mnohé hudobné vystúpenia slovenských spevákov a kapiel, folklór, súťaže pre najmenších, tvorivé dielne, rôzne výstavy, exteriérovú šou drsňošov, historický šerm, dobovú kuchyňu, zábavné atrakcie, vodné bicyklovanie, beh mestom, ale aj na kulinárske umenie súťažiacich vo varení guláša a mnoho ďalšieho," priblížila hovorkyňa.

K sprievodným podujatiam patria pondelková "Show drsňošov" pre deti, v ďalších dňoch Primátorská kvapka krvi, Deň polície, Trebišov Street Party či športovo-spoločenské podujatie Cestou grófa Andrássyho s koncertom skupiny The Backwards.

Sobotňajší hlavný pódiový program v amfiteátri sa začne o 14.00 h, nasledovať bude predstavenie pre deti a vystúpenia kapiel a spevákov Pank pop, DORA, Vidiek, Zuzana Smatanová a Gladiator. Súčasťou ponuky bude aj Detský svet, futbalová exhibícia, Army zóna, Lesná škôlka či Výstava ovocia, zeleniny a kvetov.

V nedeľu dopoludnia sa začne hokejbalový turnaj a v amfiteátri bude od 10.30 h odslúžená svätá omša. Popoludňajší hudobný program bude naplnený folklórom, tradičnou ľudovou hudbou aj spevmi. Vystúpia súbory a skupiny Furmaňe, Ľeľija, Gorals band, Basawell, Železiar a Kandráčovci.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
26.05.2016
V Brezne odštartoval štvordňový maratón podujatí a programov
Do programu Dní mesta Brezna mali možnosť zasiahnuť aj samotní obyvatelia. Vybrali si koncert skupiny Iné Kafe.
viac
07.08.2018
Dni mesta Trebišov 2018
Mesto Trebišov pripravuje, ako každý rok, veľkolepé kultúrno-spoločenské podujatie Dni mesta Trebišov. Mestské slávnosti začnú pondelok 20. augusta 2018 sprievodnými podujatiami.
viac
17.09.2018
V Trebišove ukončili leto oslavami DNÍ MESTA
Najväčšie mestské slávnosti sa konajú každoročne koncom leta. Aj v roku 2018 vyvrcholilo Kultúrne leto DŇAMI MESTA Trebišov.
viac
02.06.2023
Dni mesta prinesú koncerty, jarmok, oceňovanie najlepších aj ohňostroj
V horehronskej metropole štartujú v piatok (2. 6.) Dni mesta Brezna. Návštevníkov čakajú rôzne kultúrne vystúpenia, koncerty, jarmok, prezentácia tradičných remesiel, atrakcie pre deti, ale aj oceňovanie najlepších a v mestskom hoteli Ďumbier i národná výstava bonsajov a suiseki.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %