Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
02.06.2023 07:00

Dni mesta prinesú koncerty, jarmok, oceňovanie najlepších aj ohňostroj


Banner: (Mesto Brezno).


V horehronskej metropole štartujú v piatok (2. 6.) Dni mesta Brezna. Návštevníkov čakajú rôzne kultúrne vystúpenia, koncerty, jarmok, prezentácia tradičných remesiel, atrakcie pre deti, ale aj oceňovanie najlepších a v mestskom hoteli Ďumbier i národná výstava bonsajov a suiseki.


Ako informovalo mesto, oslavy sa začnú o 9.00 h vystúpením a prezentáciou žiakov základných a stredných škôl. V tento deň samospráva odovzdá aj ocenenia Športovec mesta za rok 2022. Večer už bude patriť vystúpeniam kapely Heľenine oči a raperovi Kalimu, ako aj diskotéke pod holým nebom. V sobotu (3. 6.) o 10.00 h je v programe ochutnávka guľášov mestských združení, primátorský charitatívny guľáš a neskôr aj odovzdanie ocenení kultúrnym telesám mesta. Podvečer na námestí vystúpia Duchoňovci, spevák Pavol Hammel a dvojdňové oslavy zavŕši o 22.00 h ohňostroj a párty s nestarnúcimi hitmi.

V nedeľu (4. 6.) o 9.00 h sa v evanjelickom kostole uskutočnia slávnostné Služby Božie, súčasťou ktorých bude posviacka zvonov, svietnikov a uvedenie nového zborového erbu za účasti generálneho biskupa ECAV na Slovensku Ivana Eľka.

Na mestské oslavy pricestujú aj delegácie z partnerských miest, z poľského Ciechanówa, rumunského Nadlaku, srbského Čačaku a českého Nového Bydžova. Absolvujú prehliadku úspešne dokončených projektov v Brezne - mestskej veže, oddychovej zóny na Banisku, atletickej dráhy Milutína Černáka či pumptracku na nábreží Hrona.

"Brezno sa dlhodobo zapája do medzinárodných projektov, a to v oblasti kultúry, športu či na úrovni investícií. Aktívna spolupráca však musí byť založená aj na osobných stretnutiach a výmene poznatkov," dodal brezniansky viceprimátor Andrej Barančok.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
26.05.2016
Zvolen pozýva na Dni mesta
Dni mesta sa budú konať v dňoch 27. 5. - 29. 5. na Námestí SNP.
viac
26.05.2016
V Brezne odštartoval štvordňový maratón podujatí a programov
Do programu Dní mesta Brezna mali možnosť zasiahnuť aj samotní obyvatelia. Vybrali si koncert skupiny Iné Kafe.
viac
30.09.2022
Pod Poľanu sa po prestávke opäť vracajú tradičné Dni mesta Detva
Pod Poľanu sa po prestávke spôsobenej pandémiou nového koronavírusu opäť vracajú tradičné Dni mesta Detva. Podujatie, ktoré počas prvého októbrového víkendu prinesie folklór, jarmok i výstavu ovocia, zeleniny a kvetov. Samospráva o programe informuje na svojej oficiálnej webstránke.
viac
16.06.2023
V Liptovskom Mikuláši majú Stoličné dni, remeselná ulička je opäť o niečo dlhšia
Námestie osloboditeľov v Liptovskom Mikuláši je od štvrtka dejiskom hlavného podujatia letnej sezóny v meste, Stoličných dní. Jarmok potrvá do 17. júna. Informovala o tom hovorkyňa mesta Viktória Čapčíková.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %