Sobota 27.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslav
°C
16.06.2023 07:00

V Liptovskom Mikuláši majú Stoličné dni, remeselná ulička je opäť o niečo dlhšia


Ilustračná snímka.


Námestie osloboditeľov v Liptovskom Mikuláši je od štvrtka dejiskom hlavného podujatia letnej sezóny v meste, Stoličných dní. Jarmok potrvá do 17. júna. Informovala o tom hovorkyňa mesta Viktória Čapčíková.


Prípravy na letný jarmok rozbehlo mesto už v januári. "V historickom centre sa predstaví skupina Basawell, ktorá spája prvky folklóru a popu, zaznejú aj hity z muzikálu Na skle maľované. V programe sa objaví tanečná skupina Freeze a Ľudová hudba Galabanda. Stretnúť budete môcť Stodolovcov, stvárni ich chodúľové duo. Deti potešíme divadlom s ekologickou tematikou o včielke Ejke," opísal program Tomáš Agnet z referátu marketingu a podnikania na mestskom úrade. Ako doplnil, svoje vlastné, ale aj prevzaté skladby zahrajú skupiny Downtown a Six Foxes music band.

Hovorkyňa uviedla, že záujem o prenajatie predajného miesta tento rok u stánkarov opäť stúpol. Návštevníkom predvedú originálne staré postupy aj ľudoví remeselníci. "Opäť o niečo dlhšia remeselná ulička ponúkne výrobky z dreva, prútia, keramiky, háčkované a štrikované výrobky, ručne vyrábané šperky, mydielka a iné," priblížila.

Mesto v piatok (16. 6.) a v sobotu (17. 6.) vypraví mimoriadne autobusové spojenie. Z Garbiarskej ulice pôjde linka č. 7 smerom na Podbreziny cez Nábrežie o 22.50 h. Spoj do Palúdzky na ulicu Penkalu odíde z toho istého miesta o 23.15 h.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
15.06.2016
Stoličné dni tento rok pripomenú príbeh mesta
Prvá písomná zmienka o Liptovskom Mikuláši pochádza z 8. mája 1286. Tohtoročné Stoličné dni (16. – 18. júna) sa budú niesť v duchu minulosti a pri príležitosti 730. výročia prvej zmienky o meste si budú obyvatelia i návštevníci pripomínať príbeh mesta.
viac
18.06.2022
Najočakávanejšia akcia roka sa rozbehla! Stoličné dni hlásia návrat k tradíciám
Lákavé vône jarmočných špecialít a precízne tóny hudobníkov sa šíria od 16. do 18. júna hlavným mikulášskym námestím. Atmosféru tradičných Stoličných dní si prišli do centra Liptovského Mikuláša po dvojročnej pauze vychutnať opäť ľudia z celého regiónu.
viac
02.06.2023
Dni mesta prinesú koncerty, jarmok, oceňovanie najlepších aj ohňostroj
V horehronskej metropole štartujú v piatok (2. 6.) Dni mesta Brezna. Návštevníkov čakajú rôzne kultúrne vystúpenia, koncerty, jarmok, prezentácia tradičných remesiel, atrakcie pre deti, ale aj oceňovanie najlepších a v mestskom hoteli Ďumbier i národná výstava bonsajov a suiseki.
viac
14.06.2023
Letnú sezónu v Liptovskom Mikuláši otvoria v polovici júna
Letnú sezónu v Liptovskom Mikuláši otvoria v polovici júna počas Stoličných dní. Tie sa budú konať na Námestí osloboditeľov od štvrtka 15. júna. Informovala o tom hovorkyňa Liptovského Mikuláša Viktória Čapčíková.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %