Utorok 23.04.2024
Dnes má meniny 
Vojtech
°C
15.02.2022 10:30

Rok 2022 prinesie do L. Mikuláša aj tradičné podujatia


Ilustračná snímka: (tasr).


Tradičné Stoličné dni či Mikulášsky jarmok by nemali chýbať medzi tohtoročnými podujatiami v Liptovskom Mikuláši.


Primátor mesta Ján Blcháč ubezpečil, že robia všetko pre to, aby tieto ešte pred dvomi rokmi nosné podujatia, ktoré sa tešili veľkej popularite medzi verejnosťou, kvalitne pripravili.

Uskutoční sa aj Mikulášske leto s programom pre rôzne skupiny obyvateľov a návštevníkov mesta. "Leto otvorí detský rozprávkový festival Za siedmimi horami, raz do týždňa oživí okolie fontány Metamorfózy hudobné popoludnie. Múzejníci sa už v tomto období tešia na Letné kino. Prázdninové piatky budú patriť koncertom alebo divadelným predstaveniam," priblížila hovorkyňa mesta Viktória Čapčíková. Dodala, že záver leta oslávia tradičným Švábkafestom. Organizácia všetkých podujatí však podľa jej slov podlieha aktuálnym epidemiologickým opatreniam.

Počas nasledujúcich mesiacov sa referát marketingu na mestskom úrade zameria na akcie, ako sú Švábkafest či Cykloraňajky. Tieto podujatia sa podarilo zorganizovať aj v minulom roku.

Mestské múzeum venuje celý tento rok 200. výročiu narodenia Janka Kráľa, po ktorom nesie svoje meno. Pri tejto príležitosti rekonštruujú expozíciu a chystajú sériu podujatí. "Exteriérovú výstavu, inscenované pásmo, vedeckú konferenciu či výtvarnú a literárnu súťaž doplnia aj aktivity Matice slovenskej," povedala hovorkyňa s tým, že pre verejnosť pripravujú napríklad hraný filmový dokument, ktorý mapuje život Janka Kráľa.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
05.09.2020
Najviac peňazí z mestskej kasy má budúci rok ísť na školstvo
Rozpočet mesta Liptovský Mikuláš na budúci rok je už v príprave. Budú z neho financovať školstvo, miestne komunikácie aj odpadové hospodárstvo. TASR o tom informovala hovorkyňa mesta Viktória Čapčíková.
viac
19.07.2021
L. Hrádok pripravuje strategickú investíciu v rámci odpadového hospodárstva
Mesto Liptovský Hrádok pripravuje na rok 2022 strategickú investíciu z pohľadu odpadového hospodárstva: dobudovanie štvrtej kazety na skládke tuhého komunálneho odpadu Žadovica.
viac
03.01.2022
V Liptovskom Mikuláši opäť zriadia občiansku poriadkovú službu
V Liptovskom Mikuláši od marca opäť zriadia miestnu občiansku poriadkovú službu. Mesto realizuje projekt tretíkrát, z externých zdrojov naň získalo takmer 137 000 eur.
viac
12.10.2022
Rozpočet mesta na rok 2023 bude rozvojový
Rozpočet mesta Liptovský Mikuláš na rok 2023 bude rozvojový. Potvrdila to hovorkyňa mesta Viktória Čapčíková.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %