Pondelok 29.04.2024
Dnes má meniny 
Lea
°C
21.08.2023 01:30

Projektom Strom do domu ponúka mesto občanom stromy na súkromné pozemky


Ilustračná snímka.


Projekt Strom do domu, ktorým chce mesto Trnava priniesť ešte viac zelene, sa vracia už po tretíkrát. Informovala o tom hovorkyňa mesta Veronika Majtánová.


Majitelia rodinných domov so záhradami či iných súkromných pozemkov v rámci Trnavy môžu požiadať o mestský strom podľa svojho výberu. Týmto spôsobom môže mesto vysadiť dreviny aj na miestach mimo vlastných pozemkov.

"Za prvé dva roky pribudli vďaka tomuto projektu desiatky stromov na miesta, kde ako mesto sadiť nemôžeme. Samozrejme, doplníme ich drevinami v rámci mestskej výsadby. Takisto pripravujeme projekty mestských parkov na každej strane Trnavy," uviedol primátor Trnavy Peter Bročka.

O svoj Strom do domu môžu občania požiadať cez online dotazník. "Prihlásiť sa môžu aj tí, ktorí si už mestský strom adoptovali v minulých rokoch. Vyberú si buď okrasnú alebo ovocnú drevinu, podmienkou je vhodný pozemok vo vlastníctve. Ponuka platí pre prvých sto záujemcov," doplnila Majtánová.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
06.06.2017
Trnava sa stala Európskym mestom stromov 2017
Mesto úspešne rieši problém s nedostatkom prírodného zázemia intenzívnou výsadbou stromov priamo v meste. Za túto snahu a starostlivosť o zeleň udelila Trnave Európska arboristická rada (EAC) titul Európske mesto stromov 2017.
viac
05.12.2017
V Trnave osadia prvý kontajner na použité ihly
Združenie STORM realizuje v spolupráci so Zdravým mestom Trnava projekt Bezpečne v komunite. V rámci tohto projektu sa 5. decembra o 14:30 hod. na Jiráskovej ulici pri nákupnom centre uskutoční osadenie prvej bezpečnostnej nádoby FIXPOINT na Slovensku určenej na použité injekčné striekačky.
viac
15.03.2021
Projekt Strom do domu chce ponúknuť Trnavčanom stromy na adoptovanie
Projekt Strom do domu, ktorý plánuje čoskoro odštartovať mesto Trnava, ponúkne Trnavčanom na adoptovanie mestský strom.
viac
27.07.2022
Vajnorčania môžu o strom do svojej záhrady požiadať do konca júla
Obyvatelia bratislavských Vajnor môžu ešte do konca júla požiadať mestskú časť o strom do svojej záhrady. V rámci projektu Strom do domu chce samospráva prispieť k zelenším Vajnorám a k ochrane klímy.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.03 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.80 %