Štvrtok 19.09.2024
Dnes má meniny 
Konštantín
°C
23.08.2024 12:10

Trnavčania sa môžu zapojiť do štvrtého ročníka projektu Strom do domu


Snímka zdroj: Mesto Trnava


Trnavčania sa môžu zapojiť do štvrtého ročníka projektu Strom do domu. Majitelia vhodných pozemkov vo svojom vlastníctve majú možnosť adoptovať si strom podľa svojich predstáv. Za ostatné tri roky pribudli vďaka projektu v záhradách Trnavčanov tri stovky drevín.


TASR o tom informovala hovorkyňa mesta Veronika Majtánová.  "Projekt má od začiatku výbornú odozvu a aj vo štvrtom ročníku očakávame veľký záujem zo strany verejnosti. Je to pekná spolupráca mesta a jeho obyvateľov so zmysluplným cieľom - spoločne prispieť k lepšej adaptácii Trnavy na zmenu klímy," povedal primátor Trnavy Peter Bročka.         

V prípade záujmu je potrebné do 20. septembra vyplniť dotazník zverejnený na webe mesta. Prihlásiť sa môžu aj tí, ktorí už dostali svoj Strom do domu v predošlých ročníkoch. Na výber je 12 druhov ovocných a okrasných stromov. Dreviny bude mesto sadiť počas jesene.         

"Stromy sadíme intenzívne a všade, kde je to možné, na niektorých verejných priestranstvách sme však limitovaní napríklad podzemnými inžinierskymi sieťami či dopravnou situáciou. Obraciame sa preto na obyvateľov, aby nám pomohli zvýšiť plochu zelene v meste tým, že vo svojej záhrade vysadia strom od mesta," uviedla Zuzana Ďurišová z referátu správy zelene Mestského úradu v Trnave.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
04.04.2018
V meste vysadia v rámci projektu 150 stromov
Bánovce nad Bebravou budú po tomto týždni zelenšie. V rámci projektu Viac zelene pre Štúra, s ktorým prišli bývalí žiaci z miestneho Gymnázia Janka Jesenského, pribudne na území mesta 150 stromov. Informovala o tom samospráva v tlačovej správe.
viac
08.02.2021
V Trnave začína vznikať kreatívne centrum
Trnavská župa vyhlásila verejné obstarávanie na stavebné práce s odhadovaným nákladom vyše 4,7 milióna eur bez DPH a trvaním 17 mesiacov.
viac
15.03.2021
Projekt Strom do domu chce ponúknuť Trnavčanom stromy na adoptovanie
Projekt Strom do domu, ktorý plánuje čoskoro odštartovať mesto Trnava, ponúkne Trnavčanom na adoptovanie mestský strom.
viac
21.08.2023
Projektom Strom do domu ponúka mesto občanom stromy na súkromné pozemky
Projekt Strom do domu, ktorým chce mesto Trnava priniesť ešte viac zelene, sa vracia už po tretíkrát. Informovala o tom hovorkyňa mesta Veronika Majtánová.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.35 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.06 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.60 %