Pondelok 29.04.2024
Dnes má meniny 
Lea
°C
12.06.2021 12:05

Primátori krajských miest K8 odmietajú návrh stavebného zákona


Snímka zdroj: trnava.sk


Primátori krajských miest združení v K8 odmietajú pripravovaný stavebný zákon. Sú rozhodnutí v prípade, ak bude v navrhovanej podobe predložený na rokovanie Národnej rady SR, prísť spolu s ďalšími primátormi a starostami protestovať pred budovu parlamentu.


Povedal to po skončení rokovania K8 v Trnave primátor Trenčína a predseda Únie miest Slovenska Richard Rybníček.       

Zákon pripravil úrad podpredsedu vlády SR pre legislatívu Štefana Holého, s ktorým zástupcovia samospráv vstúpili do rokovaní. „My nevieme, čo z našich výhrad a návrhov bude akceptované, máme pocit, že na mnohé otázky, ktoré predkladajú naši odborníci, nevedia dať odborníci zo strany spracovateľa relevantné odpovede. Nemáme dobrý pocit z toho, ako sú odborne pripravení tí, ktorí zákon pripravovali,“ konštatoval Rybníček. Je to podľa neho absurdné a ponižujúce, takýto zákon sa podľa jeho názoru nepripravuje pol roka, ale najmenej dva.       

Hostiteľom rokovania K8 bol primátor Trnavy Peter Bročka, ktorý na štvrtkovej (10. 6.) spoločnej cyklojazde zdieľanými bicyklami predstavil primátorom niektoré z projektov, ktoré Trnava realizovala alebo realizuje. Bročka uviedol, že na piatkovom rokovaní boli témami financovanie samospráv, eurofondy - dočerpávanie aktuálneho obdobia a príprava nového, zber bioodpadu, ktorý, s výnimkou Bratislavy a Košíc, beží vo všetkých mestách. Združenie K8 má rotujúce predsedníctvo, po Petrovi Bročkovi ho na nasledujúci polrok prevezme primátor Žiliny Peter Fiabáne a podpredsedom bude primátor Nitry Marek Hatas.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
28.11.2016
Aktualizáciu územného plánu Popradu dokončujú po takmer dvoch rokoch
V Poprade dokončujú práce na najdôležitejšom dokumente z pohľadu jeho ďalšieho rozvoja, a to zmene a doplnku 2016 Územného plánu mesta Poprad (ÚPN).
viac
23.11.2019
SK8: Kraje chcú rozšíriť kompetencie kontrol v sociálnych zariadeniach
Predstavitelia ôsmich vyšších územných celkov (VÚC) po piatkovom rokovaní združenia SK8 v Trnave vyšli s požiadavkou na posilnenie pozície krajov pri novom operačnom programe regionálneho rozvoja na roky 2021 - 2027.
viac
25.01.2021
Reklamné stavby by sa po novom mohli povoľovať len na dobu určitú
Reklamné stavby by sa mohli povoľovať len na dobu určitú, najviac na tri roky. Obce by mohli po novom iniciovať odstránenie nelegálnych reklamných stavieb, ktoré nie sú na jej pozemkoch, ale sú v území obce.
viac
14.02.2022
V utorok zhasnú v Trnave osvetlenie pamiatok
Mesto Trnava sa v utorok (15. 2.) od 19.00 h pripojí k samosprávam, ktoré na znak podpory pamiatkarov a ich protestu proti pripravovanému stavebnému zákonu zhasnú osvetlenia svojich pamiatok.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %