Piatok 26.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslava
°C
13.12.2019 10:05

Priatelia Stonožky venovali nemocnici viac ako 9-tisíc eur z predaja pohľadníc


Ilustračná snímka: FNsP Žilina


Členovia OZ „Priatelia Stonožky“ aj tento rok odovzdali peňažné šeky na podporu oddelení Fakultnej nemocnice s poliklinikou v Žiline. Žilinskej nemocnici venovali „Stonožkári“, ako sa členovia združenia nazývajú, 9 454,90 eur z vlaňajšieho predaja vianočných pohľadníc.


Darovacie listy prevzalo deväť zástupcov oddelení FNsP Žilina – z neurológie, vnútorného lekárstva, chirurgie, úrazovej chirurgie, ambulantnej časti fyziatrie, balneológie a rehabilitácie, lôžkovej časti fyziatrie, balneológie a rehabilitácie, dermatovenerológie, anestéziológie a intenzívnej medicíny a neonatológie. „Financie sme použili na nákup prístrojového a materiálneho vybavenia pre oddelenia, pacientov a zamestnancov. Sú to rôzne menšie i väčšie položky, ktoré nám pomôžu v ďalšom rozvoji zdravotnej starostlivosti. Pribudla nám napríklad nová elektrická odsávačka, vankúše, paplóny, polohovacie pomôcky či senzory pre bábätká,“ priblížil generálny riaditeľ FNsP Žilina Igor Stalmašek. Podľa jeho slov spolupráca s Občianskym združením „Priatelia Stonožky“ úspešne pretrváva od roku 2002, odkedy „Stonožkári“ pomohli nemocnici vyzbierať už viac ako 91-tisíc eur a cez tritisíc dolárov. „Veľmi si naše partnerstvo vážime a sme radi, že môžeme byť každé Vianoce súčasťou tohto skvelého projektu, za čo ďakujeme celému tímu „Stonožkárov“ pod vedením pani Daniely Popluhárovej,“ dodal I. Stalmašek. Tento rok sa do aktivity predaja vianočných pohľadníc zapojilo aj mesto Žilina, ktoré výťažok rovnako venuje žilinskej nemocnici.

Občianske združenie „Priatelia Stonožky“ získava finančné prostriedky z predaja deťmi maľovaných vianočných pohľadníc, tiež z podielových daní, zbierok a iných akcií. „Veľké poďakovanie patrí pedagógom zo ZŠ Jarná a ZUŠ Ferka Špániho v Žiline, najmä p. učiteľkám Lajčiakovej a Bohuníckej, ktoré každoročne zapájajú deti do maľovania vianočných pohľadníc. Sme veľmi radi, že tento rok nám pomohli s kresbami vianočných pohľadníc aj pedagógovia a deti zo ZUŠ Ladislava Árvaya v Žiline. Veľmi si Vážime podporu našej humanitárnej práce a ďakujeme pánom Achimovi Stuhlmannovi, Bohušovi Gaňovi, Zdenkovi Šimalovi a Miroslavovi Drahnovi,“ povedala predsedníčka OZ „Priatelia Stonožky“ Daniela Popluhárová.

Vianočné pohľadnice pre rok 2019 si môžu pacienti v žilinskej nemocnici zakúpiť ešte aj v týchto dňoch. Aktuálne ich nájdu na oddeleniach chirurgie, vnútorného lekárstva, neurológie, dermatovenerológie, anestéziológie a intenzívnej medicíny. Pohľadnice je možné získať tiež priamo cez Občianske združenie „Priatelia stonožky“, bližšie informácie na www.centipedefriend.org.

 

 

Autor: (ts - Lenka Záteková, hovorkyňa FNsP Žilina)


komentáre
SHOW ALL
podobné
08.12.2017
Mikuláš zavítal do Žiliny a spoločne s deťmi rozsvietil vianočný stromček
Od utorka 5. decembra sa rozsvietením vianočného stromčeka oficiálne začalo adventné obdobie v Žiline. Vianočný stromček na Mariánskom námestí rozsvietil Mikuláš spolu so zástupcom primátora Patrikom Gromom.
viac
30.12.2017
Dobrá vec sa podarila
Tradičné charitatívne podujatie – Primátorský punč aj tento rok sprevádzala dobrá nálada, ľudová hudba, tanec i spev. Napriek mrazivému počasiu sa Banskobystričanom a návštevníkom mesta podarilo v utorok, 19. decembra vyzbierať sumu 2 524, 24 eur.
viac
08.02.2020
Špičkové prístroje a vybavenie pre detských pacientov
Oddelenie pediatrie Fakultnej nemocnice s poliklinikou Žilina získalo nové prístroje a vybavenie vo výške 66-tisíc eur. Modernizáciu výrazne zvyšujúcu kvalitu poskytovanej zdravotnej starostlivosti sa podarilo zrealizovať vďaka finančným prostriedkom z Ministerstva zdravotníctva SR.
viac
02.12.2020
Krajská knižnica pomôže počas vianočných sviatkov dražbou kníh
Piaty ročník charitatívneho projektu Mikulášska burza zorganizuje Krajská knižnica P. O. Hviezdoslava v Prešove formou dražby kníh. Vyzbieraná čiastka poputuje do Bezpečného domu na Šidlovci. Informovala o tom Michaela Demková z metodického oddelenia knižnice.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %