Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
25.06.2020 03:00

Prestupná stanica na Šopisku bude oporným bodom Huculskej magistrály


Na snímke na koni predseda Banskobystrického samosprávneho kraja Ján Lunter pri odovzdaní novej prestupnej stanice Huculskej magistrály pri chate Šopisko v lokalite Skorušina pri Klenovci v okrese Rimavská Sobota. Snímka zdroj: (tasr).


Novým oporným bodom Huculskej magistrály sa stala prestupná stanica pri chate Šopisko v lokalite Skorušina neďaleko Klenovca v Rimavskosobotskom okrese, ktorú v stredu (24. 6.) oficiálne odovzdali do užívania.


Jej výstavba stála približne 20 000 eur, pričom 12 000 eur z tejto sumy poskytol Banskobystrický samosprávny kraj (BBSK).

„Huculská magistrála má momentálne 36 kilometrov trás, ktoré sú vyčistené a zamerané. Môžu poskytnúť putovanie na koňoch šesťčlennej skupine smerom z Vydrovej doliny cez Sihlu, Šopisko až na Muránsku planinu a sedlo Burda,“ priblížil prevádzkovateľ novej stanice Ján Kováčik.

Dodal, že stanica má šesť boxov na ustajnenie koní piatich turistov, ako aj koňa ich sprievodcu. Cieľom do budúcnosti je podľa Kováčika okrem putovania na koňoch a ich ustajnenia ponúknuť turistom aj ubytovanie a stravovanie.

Ako pokračoval výkonný riaditeľ Oblastnej organizácie cestovného ruchu (OOCR) Gemer Jaroslav Hric, putovanie koňmi po Huculskej magistrále je jedinečný zážitok v lone krásnej prírody, pričom ide o trvalo udržateľnú prírodnú formu turizmu. „Nie je to cestovný ruch, kde sa stretnete s masami ľudí, ale skôr si vychutnávate prírodu a okolie,“ podotkol.

Podľa slov predsedu BBSK Jána Luntera ide v poslednej dobe už o tretí dobrý projekt na Gemeri, ktorý otvárali a je zameraný na turizmus. „Prvým je prenájom bicyklov v Hnúšti a druhým kolobežky v Jelšave. Toto sa mi zdá najkrajšie. V tejto chvíli sme na tento projekt dali 12 000 eur a ďalšie aktivity závisia od plánov, ktoré má OOCR Gemer,“ povedal Lunter.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
21.07.2020
Na tajch Klinger sa vracia plaváreň ako kedysi
Na jednom z najvyhľadávanejších banskoštiavnických tajchov Klinger vzniká historická plaváreň ako kedysi. Tzv. plaváreň s dreveným mólom bola na tajchu vybudovaná ešte v polovici 19. storočia, funkčná bola až do 70. rokov 20. storočia.
viac
05.02.2021
V Poloninách vzniká 90-kilometrový cyklookruh
Prepojiť najvýznamnejšie atrakcie a scenérie v okolí vodnej nádrže Starina, a tým podporiť rozvoj turizmu v málo rozvinutom regióne Sninského okresu má za cieľ 92,06 kilometra dlhá cyklotrasa Poloniny Trail.
viac
14.05.2021
Letné turistické autobusy budú premávať aj v sezóne 2021
S príchodom novej letnej sezóny a postupne odznievajúcimi obmedzeniami, štartujú aj tento rok populárne letné turistické autobusy Oblastnej organizácie cestovného ruchu Stredné Slovensko.
viac
04.03.2022
Koncept Jahodové mesto má zvýšiť atraktivitu mesta
Koncept Jahodové mesto, ktorý vo štvrtok v Prešove predstavili jeho autori, má zvýšiť atraktivitu tretieho najväčšieho mesta na Slovensku. Jeho úlohou je strategicky prepojiť kultúrne inštitúcie, podniky, gastroprevádzky a prispieť tak k rozvoju cestovného ruchu.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %