Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
19.08.2020 10:45

Pracoviská ÚVO v regiónoch majú podporiť nakupovanie za verejné zdroje


Ilustračná snímka.


Stále pracoviská Úradu pre verejné obstarávanie v regiónoch by mali podporiť nakupovanie za verejné zdroje.


Od začiatku roka sa otvorili tri, najbližšie by malo takéto pracovisko vzniknúť v Trnave. Uviedol to v pondelok predseda úradu Miroslav Hlivák po stretnutí s predsedom Združenia samosprávnych krajov SK8 Jozefom Viskupičom.

ÚVO chce v zriaďovaní stálych pracovísk v regiónoch pokračovať. Témou diskusie boli aj viaceré návrhy na legislatívne zmeny, ktoré sa týkajú zjednodušenia verejného obstarávania a príprava ÚVO na to, že by mal byť jedinou autoritou v procese kontroly eurofondových zákaziek. Témou stretnutia bola tiež diskusia o úprave pravidiel podlimitných zákaziek, systémovom opatrení na centralizáciu nákupov tovarov, služieb a stavebných prác a obstarávaní nájomných bytov.              

Ďalšie informácie tu.

Autor: (ZMOS)


komentáre
SHOW ALL
podobné
12.05.2018
ÚVO oceňuje súčinnosť ZMOS pri príprave novely o obstarávaní
Novela zákona o verejnom obstarávaní sa nachádza v predbežnom pripomienkovom konaní. Je predpoklad, že na budúci týždeň pôjde do medzirezortného pripomienkového konania. Úrad pre verejné obstarávanie (ÚVO) má ambíciu, aby sa ním vláda zaoberala do začiatku letných prázdnin.
viac
29.04.2020
ZMOS prerokovalo PVV a jeho dosahy
Snaha o vytvorenie bezkorupčného prostredia na Slovensku je jedným z pozitív v programovom vyhlásení vlády (PVV). Po utorňajšom rokovaní predsedníctva Združenia miest a obcí Slovenska (ZMOS) v Liptovskom Hrádku to uviedol jeho šéf Branislav Tréger.
viac
06.08.2020
Hlivák: Zákon pre výstavbu nájomných bytov upraví pracovná skupina
Výstavba nájomných bytov nie je podľa Hliváka pre ÚVO novou témou a úrad už niekoľko rokov pracuje na tom, aby samosprávy neporušovali zákon.
viac
18.01.2021
Problémom pri obstarávaní nájomných bytov sú najmä nevysporiadané pozemky
Najčastejšou chybou, ktorú robia mestá a obce pri výstavbe nájomných bytov je, že ich chcú postaviť na nevysporiadaných pozemkoch. Tým nedokážu vytvoriť podmienky pre čestnú súťaž a porušujú zákon.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.03 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.12 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %