Sobota 27.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslav
°C
11.04.2020 01:25

Potraviny z materských škôl rozdá mesto rodinám a seniorom


Snímka zdroj: (dolnykubin.sk).


Nevyužité potraviny z materských škôl v pôsobnosti mesta Dolný Kubín poputujú seniorom do zariadení opatrovateľskej služby, rodinám s maloletými deťmi i do zariadení dočasného bývania.


Radnica sa rozhodla potraviny darovať vzhľadom na celoštátne zatvorenie všetkých škôl v súvislosti so šírením nového koronavírusu v krajine.

„Potravinám, ktoré sme mali naskladnené a nebolo možné ich vrátiť dodávateľovi, sme skontrolovali záručné doby. Tie, ktoré by exspirovali do konca mesiaca máj, sme sa rozhodli darovať. V týchto dňoch si všetci ešte viac uvedomujeme cenu potravín a bolo pre nás nemysliteľné, aby naskladnené jedlo v našich školských kuchyniach skončilo ako odpad,” povedal primátor mesta Ján Prílepok.

Desiatky druhov potravín v celkovej váhe viac ako 70 kilogramov tak podľa primátora budú smerovať k ľuďom, ktorí to v týchto časoch najviac potrebujú. „Ide napríklad o jogurty, vajcia, droždie, zeleninu, maslo, zemiaky, croissanty, ryžu, múku či pudingy,” ozrejmila Katarína Trubanová z oddelenia pre rodinu a krízovú intervenciu na Mestskom úrade v Dolnom Kubíne.

Radnica na základe rozhodnutia krízového štábu mesta a po konzultácii s regionálnym hygienikom uzatvorila materské, základné a základné umelecké školy vo svojej zriaďovateľskej pôsobnosti v piatok 13. marca. Následne od 16. marca nariadil zatvorenie všetkých škôl a školských zariadení na Slovensku do odvolania aj Ústredný krízový štáb SR. Obmedzenie činnosti sa tak dotklo aj školských kuchýň v materských a základných školách.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
18.04.2020
Sociálne balíčky mesta doručili 42 000 seniorom
Mesto Košice v stredu doručilo posledné kusy zo 42 000 balíčkov pre seniorov, ktoré pred Veľkou nocou začalo distribuovať do domácností obyvateľov, ktorí v tomto roku dovŕšia vek 65 rokov a starším.
viac
24.10.2020
Mesto zabezpečí osamelým seniorom nákupy potravín, drogérie i liekov
Mesto Nové Zámky ponúka služby pre osamelých seniorov, ktorí nemajú deti a príbuzných, prípadne ich rodina žije v inom meste, v zahraničí, alebo sú v nariadenej karanténe. Mesto zabezpečí seniorom donášku obedov z miestnej reštaurácie i nákup základných potravín, drogérie a liekov.
viac
10.01.2022
Radnica sa chce tento rok zamerať na nedokončené projekty z vlaňajška
Dolnokubínska radnica sa chce tento rok sústrediť na nedokončené projekty z vlaňajška. Podľa primátora Jána Prílepka ide najmä o veľké investície do modernizácie športovej infraštruktúry v meste.
viac
20.05.2023
Historickú budovu radnice v Dolnom Kubíne chcú rekonštruovať, hľadajú firmu
Dolnokubínska radnica vyhlásila súťaž na zhotoviteľa rekonštrukcie historickej budovy mestského úradu. Predpokladaná hodnota zákazky je 838 000 eur bez DPH. Firmy môžu ponuky posielať do pondelka 5. júna cez vestník Úradu pre verejné obstarávanie (ÚVO).
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %