Štvrtok 18.04.2024
Dnes má meniny 
Valér
°C
21.10.2021 04:45

Pokračuje 2. kolo stretnutí s občanmi k projektom zelených sídlisk


Snímka zdroj: Bystricoviny


Po prvom kole diskusií k revitalizácii vnútroblokov v siedmich častiach mesta Banská Bystrica pokračuje samospráva ďalšími verejnými stretnutiami s obyvateľmi.


Druhé kolo k projektom zelených sídlisk, respektíve zelených oáz, sa začína 21. októbra a potrvá do 2. novembra. Vzhľadom na epidemickú situáciu a obmedzené kapacity budú všetky plánované stretnutia organizované v režime OTP. TASR o tom v utorok informovala hovorkyňa banskobystrického primátora Zdenka Marhefková.       

„Na základe všetkých zosumarizovaných podnetov od občanov na nich zamestnanci oddelenia územného plánovania a architekta mesta magistrátu predstavia návrh programu v grafickom prevedení. Ľudia si tak budú môcť za účasti odborníkov finálne odsúhlasiť, čo by malo v budúcnosti v okolí ich domovov pribudnúť, aby sa im žilo lepšie,“ konštatovala Marhefková s tým, že výsledný dokument poslúži ako podklad pre ďalšiu projektovú prípravu.       

„Je pre nás dôležité nájsť spoločnú predstavu o využití okolia ich obydlí so zavádzaním zelenej a modrej infraštruktúry s prihliadnutím na zmenu klímy. Práve zhoda je dôležitá pri ďalšom nastavovaní projektov zelených sídlisk a ďalšej projektovej prípravy,“ zdôraznil primátor Ján Nosko.       

V prípade zhoršujúcej sa epidemickej situácie sa verejné stretnutia uskutočnia online, o čom bude mesto obyvateľov informovať prostredníctvom lídrov, sociálnych sietí a na svojom webe. Všetky informácie o participatívnom procese sú zverejnené na stránke mesta.     

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
24.08.2016
Samospráva opravuje cesty v Radvani, vynaloží na to 75 000 eur
Úseky miestnych komunikácií, ktoré dlhodobo znižovali komfort vodičom a chodcom v Banskej Bystrici, prechádzajú v týchto dňoch obnovou.
viac
16.12.2016
Banskobystričania rozhodnú v participatívnom rozpočte o 30 000 eurách
Mestské zastupiteľstvo schválilo 13. decembra 2016 navýšenie participatívneho rozpočtu oproti minulým ročníkom o 10 000 eur. Do 12. januára 2017 môžu občania podávať projekty a uchádzať sa tým o podporu z participatívneho rozpočtu.
viac
18.02.2021
Ako bude v budúcnosti vyzerať Námestie slobody, rozhodnú aj občania
Námestie slobody v Banskej Bystrici patrí k najväčším prestupným bodom verejnej mestskej hromadnej dopravy, ktorý ročne využije zhruba 1,2 milióna cestujúcich. Sú tam obchody, bytové domy či firemné budovy a parkoviská.
viac
01.04.2022
Podnety občanov sa cez novú aplikáciu dostanú k úradníkom rýchlejšie
Ľudia mohli nahlasovať svoje podnety týkajúce sa zelene a životného prostredia, vrakov, služieb, ciest či chodníkov prostredníctvom portálu Odkazprestarostu.sk. Dnes už stačí kliknúť na web alebo mobilnú aplikáciu mesta a informovať o probléme okamžite.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %