Streda 24.04.2024
Dnes má meniny 
Juraj
°C
02.06.2023 09:30

Podporu z rozpočtu mesta dostane desať komunitných projektov


Na archívnej snímke pohľad na fontánu a v pozadí výškovú budovu na Námestí SNP v Partizánskom. Snímka zdroj: (tasr).


Baťoviansky rínok, večerný beh Partizánskym či oddychové zóny podporí samospráva Partizánskeho financiami zo svojho rozpočtu. Dotáciu 20 000 eur si v rámci komunitného participatívneho rozpočtu celkovo rozdelí desať občianskych zámerov. Informovala o tom Martina Skaličanová z mestského úradu.


O podporu sa tento rok uchádzalo 18 komunitných zámerov, svoje hlasy im mohla verejnosť odovzdať od 1. do 15. mája. Na podporu všetkých projektov zaslala verejnosť celkom 2783 SMS hlasov, pričom 16 z nich prekročilo požadovanú hranicu 50 SMS hlasov.

Mesto v tomto roku podporí projekty, ktoré sa v hlasovaní umiestnili na prvom až desiatom mieste. Pôjde o podujatia Baťoviansky rínok od občianskeho združenia Užitoční ľudia, Večerný beh Partizánske od Atletického oddielu Partizánske, projekty Tvorenie lieči od Centrum Naša chalúpka, Spolupracujme spolu od Strednej odbornej školy J. A. Baťu a Z triedy na školský dvor od združenia Batania.

Financie od mesta získa i Cirkevná Základná škola s Materskou školou (ZŠ s MŠ) Jána Krstiteľa na priestor na stretávanie sa, ZŠ Malinovského na zelenú zónu, ZŠ s MŠ Veľká Okružná na Snoezelen, ZŠ R. Jašíka na školskú záhradu a Zápasnícky klub Partizánske na pohybovú prípravu predškolákov a skvalitnenie tréningového procesu.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
24.06.2022
Partizánske podporí zo svojho rozpočtu desať občianskych projektov
Samospráva Partizánskeho finančne podporí zo svojho rozpočtu desať projektov, ktoré majú za cieľ zlepšiť komunitný život v meste. O vybraných občianskych zámeroch rozhodla verejnosť prostredníctvom hlasovania, prerozdelia si sumu 10 000 eur. Informovala o tom Martina Skaličanová z mestského úradu.
viac
15.03.2023
Obyvatelia budú môcť opäť rozhodnúť o použití financií z rozpočtu
Obyvatelia Partizánskeho budú môcť opäť rozhodnúť o občianskych zámeroch, ktoré miestna samospráva podporí zo svojho rozpočtu. Na tento účel vyčlenila radnica 20 000 eur. Informoval o tom primátor Jozef Božik.
viac
03.05.2023
O financie z rozpočtu mesta sa uchádza 18 komunitných projektov
Verejnosť bude môcť opäť rozhodnúť o občianskych zámeroch, ktoré mesto Partizánske podporí financiami zo svojho rozpočtu.
viac
06.07.2023
Mesto zo svojho rozpočtu podporí desať projektov
Mesto Bánovce nad Bebravou podporí tento rok zo svojho rozpočtu desať občianskych zámerov. Informovala o tom radnica v tlačovej správe.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %