Sobota 27.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslav
°C
06.07.2023 07:00

Mesto zo svojho rozpočtu podporí desať projektov


Ilustračná snímka.


Mesto Bánovce nad Bebravou podporí tento rok zo svojho rozpočtu desať občianskych zámerov. Informovala o tom radnica v tlačovej správe.


Finančný príspevok z rozpočtu mesta dostanú projekty práce s emóciami u klientov domova sociálnych služieb Archa, detského ihriska v areáli materskej školy Hollého, nového využitia starého pieskoviska na Strážovskej ulici, basketbalového športového dňa pre deti, ako i jazdeckej školy pre deti a mládež so zdravotným znevýhodnením. Radnica podporí i hokejové sústredenie, oplotenie ihriska na Trenčianskej ceste, kultúrne podujatie pri príležitosti výročia tanečnej skupiny Gypsy Čokoládky, osadenie dopravnej značky pre obojsmernú jazdu cyklistov v jednosmerkách, výtvarnú súťaž a detský karneval.

Mesto na tento rok vyčlenilo v rámci participatívneho rozpočtu na realizáciu projektov 5000 eur. "Projekty mohli predkladať fyzické osoby s trvalým pobytom v meste staršie ako 18 rokov, podnikatelia a právnické osoby so sídlom na území mesta alebo podnikatelia a právnické osoby, ktoré vykonávajú činnosť na území mesta," pripomenula samospráva. Zámery hodnotili predsedovia komisií pri mestskom zastupiteľstve, ako i obyvatelia prostredníctvom hlasovania.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
12.06.2020
Bánovská samospráva zrušila realizáciu participatívneho rozpočtu
Samospráva Bánoviec nad Bebravou tento rok nepodporí financiami z rozpočtu mesta vybrané občianske projekty.
viac
18.01.2022
Z participatívneho rozpočtu TTSK dostane podporu 54 projektov
V treťom ročníku participatívneho rozpočtu trnavskej župy, obyvateľky a obyvatelia v online hlasovaní, rozhodli o podpore 54 občianskych a komunitných projektov. Spolu bude rozdelených celkovo 250-tisíc eur, pričom nápady budú realizované už v tomto roku.
viac
17.12.2022
Bánovce nad Bebravou použijú rezervný fond na investície i bežný chod mesta
Mesto Bánovce nad Bebravou plánuje v budúcom roku realizovať menej investícií ako v predchádzajúcom období. Počíta totiž s nižšími príjmami a vyššími výdavkami, na realizáciu investícií i bežný chod mesta musí použiť i rezervný fond.
viac
12.05.2023
O financie z rozpočtu mesta sa uchádza 11 projektov
Obyvatelia Bánoviec nad Bebravou budú môcť rozhodnúť o občianskych zámeroch, ktoré mesto podporí zo svojho rozpočtu. O financie sa tento rok uchádza 11 projektov obyvateľov či organizácií. Informovala o tom radnica v tlačovej správe.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %