Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
12.06.2020 11:40

Bánovská samospráva zrušila realizáciu participatívneho rozpočtu


Mestský úrad v Bánovciach nad Bebravou.


Samospráva Bánoviec nad Bebravou tento rok nepodporí financiami z rozpočtu mesta vybrané občianske projekty.


K zrušeniu participatívneho rozpočtu pristúpila z dôvodu úsporných opatrení vo verejných financiách pre aktuálnu mimoriadnu situáciu. Mesto o tom informovalo v tlačovej správe.

„Cieľom zavedenia participatívneho rozpočtu v meste bolo posunúť samosprávu bližšie k občanom. Prostredníctvom tohto nástroja môžu totiž sami občania rozhodnúť o použití časti verejných peňazí. Navyše, Bánovce nad Bebravou dávajú možnosť označiť za realizátora samotné mesto, čo môže uľahčiť vypracovanie projektu,” spomenula bánovská radnica.

O finančnú podporu z rozpočtu sa uchádzalo osem projektov. „Do výzvy sa zapojili tri materské školy a jedna základná škola s nápadmi na zlepšenie prostredia pre žiakov. Hokejový klub zameral svoj projekt na nákup nového výstroja. Ďalšími myšlienkami obyvateľov alebo občianskych združení bolo vytvorenie prístrešku s grilom a pecou v mestskom parku, organizácia ZERO WASTE festivalu alebo podpora cezhraničnej spolupráce fotoklubov,” priblížila samospráva.

Otázka možnej podpory projektov z iných zdrojov je podľa mesta aktuálne zložitá. „Zrušenie procesu Participatívneho – komunitného rozpočtu pre rok 2020 na svojej webovej stránke oznámil aj Trenčiansky samosprávny kraj. Výzvy uzavreli i viaceré fondy a nadácie súkromného sektora,” dodala radnica.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
30.06.2020
Vo viacerých lokalitách mesta začali s opravami ciest
Samospráva Bánoviec nad Bebravou začala v týchto dňoch s opravou povrchov cestných komunikácií. Práce vo viacerých častiach mesta zabezpečuje takzvanou tryskovou metódou, informovala radnica v tlačovej správe.
viac
22.03.2021
Z participatívneho rozpočtu mesto podporí projekty sumou 12 000 eur
Považskobystrická samospráva podporí v rámci participatívneho komunitného rozpočtu Mesto si ty! zaujímavé projekty celkovou sumou 12 000 eur.
viac
12.05.2023
O financie z rozpočtu mesta sa uchádza 11 projektov
Obyvatelia Bánoviec nad Bebravou budú môcť rozhodnúť o občianskych zámeroch, ktoré mesto podporí zo svojho rozpočtu. O financie sa tento rok uchádza 11 projektov obyvateľov či organizácií. Informovala o tom radnica v tlačovej správe.
viac
06.07.2023
Mesto zo svojho rozpočtu podporí desať projektov
Mesto Bánovce nad Bebravou podporí tento rok zo svojho rozpočtu desať občianskych zámerov. Informovala o tom radnica v tlačovej správe.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %