Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
12.05.2023 11:40

O financie z rozpočtu mesta sa uchádza 11 projektov


Mestský úrad v Bánovciach nad Bebravou.


Obyvatelia Bánoviec nad Bebravou budú môcť rozhodnúť o občianskych zámeroch, ktoré mesto podporí zo svojho rozpočtu. O financie sa tento rok uchádza 11 projektov obyvateľov či organizácií. Informovala o tom radnica v tlačovej správe.


 Mesto na tento rok vyčlenilo v rámci participatívneho rozpočtu na realizáciu projektov 5000 eur. "Projekty mohli predkladať fyzické osoby s trvalým pobytom v meste staršie ako 18 rokov, podnikatelia a právnické osoby so sídlom na území mesta alebo podnikatelia a právnické osoby, ktoré vykonávajú činnosť na území mesta," pripomenula samospráva.

Na základe zverejnenej výzvy obyvatelia či organizácie podali 11 projektov. O financie z rozpočtu mesta sa uchádzajú zámery osadenia dopravnej značky pre obojsmernú jazdu cyklistov, preliezačky v areáli Materskej školy (MŠ) Hollého, jazdeckej školy pre deti a mládež so zdravotným znevýhodnením, sústredenia pre bánovských hokejistov či zakúpenia emočných kariet a bubnov.

Financie chcú organizácie či obyvatelia získať i na športový basketbalový deň pre deti, úpravu betónového pieskoviska na Strážovskej ulici, oplotenie ihriska na Trenčianskej ceste, vyvýšené záhony na Ulici A. Hlinku, organizáciu výtvarnej súťaže a detského karnevalu, ako i kultúrneho podujatia pri príležitosti šiesteho výročia založenia tanečnej skupiny Gypsy Čokoládky.

Verejná prezentácia podaných projektov sa uskutoční vo 18. mája v mestskom kultúrnom stredisku. Zámery budú hodnotiť predsedovia komisií pri mestskom zastupiteľstve, ako i obyvatelia prostredníctvom hlasovania.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
12.06.2020
Bánovská samospráva zrušila realizáciu participatívneho rozpočtu
Samospráva Bánoviec nad Bebravou tento rok nepodporí financiami z rozpočtu mesta vybrané občianske projekty.
viac
17.12.2022
Bánovce nad Bebravou použijú rezervný fond na investície i bežný chod mesta
Mesto Bánovce nad Bebravou plánuje v budúcom roku realizovať menej investícií ako v predchádzajúcom období. Počíta totiž s nižšími príjmami a vyššími výdavkami, na realizáciu investícií i bežný chod mesta musí použiť i rezervný fond.
viac
16.01.2023
Štvrtý ročník participatívneho rozpočtu bol rekordný
Sumu 250 000 eur rozdelí Trnavský samosprávny kraj (TTSK) na 53 projektov, ktoré uspeli v hlasovaní participatívneho rozpočtu pre rok 2023. Svoje hlasy vybraným občianskym a komunitným projektom zaslalo 22 000 hlasujúcich. Informoval o tom predseda TTSK Jozef Viskupič.
viac
06.07.2023
Mesto zo svojho rozpočtu podporí desať projektov
Mesto Bánovce nad Bebravou podporí tento rok zo svojho rozpočtu desať občianskych zámerov. Informovala o tom radnica v tlačovej správe.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %