Pondelok 29.04.2024
Dnes má meniny 
Lea
°C
04.12.2023 02:00

Počas jesenného upratovania sa Petržalčania zbavili 109 ton odpadu


Snímka zdroj: Bratislava - Zoznam


Počas tohtoročného jesenného upratovania "odľahčili" obyvatelia bratislavskej Petržalky mestskú časť o takmer 109 ton nepotrebného odpadu. Z toho 4,2 tony tvoril elektroodpad, teda malé domáce spotrebiče, dve tony sklo a 1,1 tony kovy.


Zaplnených bolo celkovo 107 kontajnerov pristavených v 84 lokalitách. Informuje o tom mestská časť na sociálnej sieti.         

"Nezabudnite, že prázdne miesto nie je treba vždy vyplniť. Skúste ho radšej navnímať, užiť si voľnosť, ktorú sú sebou prináša," vyzýva samospráva aj v súvislosti s predvianočným a vianočným obdobím.         

Jesenné upratovanie a pristavovanie veľkokapacitných kontajnerov je možnosťou zaviť sa nadrozmerných nepotrebných vecí ekologicky, bezpečne a bezplatne. Kontajnery pristavuje mestská časť dvakrát do roka, okrem jesenného aj počas jarného upratovania. Na zbavenie sa takéhoto odpadu je možné využiť počas roka aj zberný dvor na Ulici Ondreja Štefanka.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
13.10.2017
V Handlovej začalo jesenné upratovanie
Ročne sa v meste vykonávajú dve celomestské upratovania. To prvé robili Handlovčania v apríli Počas jarného upratovania pod názvom „V Handlovej kvitnú kvety, nie smeti“ spoločnosť HATER - HANDLOVÁ spol. s r.o. odviezla 48,12 ton odpadu na skládku a autá zvážajúce odpad najazdili 867 km.
viac
16.09.2020
V Ružinove sa koncom mesiaca začne jesenné upratovanie
V bratislavskom Ružinove sa koncom septembra začína tradičné jesenné upratovanie. Počas sobôt pristaví mestská časť na sídliská veľkokapacitné kontajnery, kde sa budú môcť obyvatelia opäť bezplatne zbaviť objemného odpadu.
viac
16.04.2021
Petržalka ponúka pomoc pri odvoze zeleného odpadu po brigádach
Bratislavská Petržalka pomôže obyvateľom s odvozom zeleného odpadu po jarných brigádach. Takýchto žiadostí od občanov, ktorí sa pustili do zveľaďovania svojho okolia, eviduje mestská časť na miestnom oddelení životného prostredia viacero. Informovala o tom hovorkyňa Petržalky Mária Halašková.
viac
12.07.2021
V Petržalke sa dobrovoľníci púšťajú aj do väčších skládok
V bratislavskej Petržalke sa dobrovoľníci púšťajú po menších smeťozberoch aj do väčších nelegálnych skládok na okraji mestskej časti, kde je potrebné pristaviť veľkokapacitný kontajner.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.03 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.80 %