Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
16.04.2021 02:30

Petržalka ponúka pomoc pri odvoze zeleného odpadu po brigádach


Ilustračná snímka.


Bratislavská Petržalka pomôže obyvateľom s odvozom zeleného odpadu po jarných brigádach. Takýchto žiadostí od občanov, ktorí sa pustili do zveľaďovania svojho okolia, eviduje mestská časť na miestnom oddelení životného prostredia viacero. Informovala o tom hovorkyňa Petržalky Mária Halašková.


Samospráva pripomína, že zelený odpad ako lístie, konáre či iný biologický odpad do komunálneho odpadu nepatria. Mestská časť preto privíta, ak ponúkanú možnosť obyvatelia využijú. „Najvhodnejšou alternatívou je uviesť ulicu a miesto umiestneného odpadu vo vreciach a spolu s fotografiami predmetnej kopy odpadu zaslať pridelenému pracovníkovi na e-mail, ktorý obratom danú požiadavku vyrieši,” približuje Barbora Bajusová z referátu zelene.      

Odvoz zeleného odpadu zabezpečí miestny referát správy verejných priestranstiev. Na webovej stránke mestskej časti nájdu záujemcovia kontakty na jeho zamestnancov, ktorých je podľa lokality možné osloviť so žiadosťou o odvoz. Obrátiť sa na nich môžu aj v prípade iných otázok či podnetov týkajúcich sa zelene.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
29.06.2020
Petržalčania môžu opäť požiadať o príspevok na dieťa v súkromnej MŠ
Petržalčania, ktorí v budúcom školskom roku 2020/2021 umiestnia svoje dieťa do súkromnej materskej školy (MŠ), môžu opäť požiadať o nenávratný finančný príspevok.
viac
12.07.2021
V Petržalke sa dobrovoľníci púšťajú aj do väčších skládok
V bratislavskej Petržalke sa dobrovoľníci púšťajú po menších smeťozberoch aj do väčších nelegálnych skládok na okraji mestskej časti, kde je potrebné pristaviť veľkokapacitný kontajner.
viac
07.09.2022
Staré Mesto pripravuje jesenný zber a odvoz zeleného odpadu
Bratislavské Staré Mesto aj tento rok pripravuje jarný zber a odvoz biologicky rozložiteľného odpadu, teda konárov zo stromov a kríkov.
viac
04.12.2023
Počas jesenného upratovania sa Petržalčania zbavili 109 ton odpadu
Počas tohtoročného jesenného upratovania "odľahčili" obyvatelia bratislavskej Petržalky mestskú časť o takmer 109 ton nepotrebného odpadu. Z toho 4,2 tony tvoril elektroodpad, teda malé domáce spotrebiče, dve tony sklo a 1,1 tony kovy.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %