Štvrtok 18.04.2024
Dnes má meniny 
Valér
°C
19.01.2017 11:11

Počas akcie Daruj jedlo vyzbierali potraviny, oblečenie i paplóny


Sklad sociálnej výdajne na Rovniakovej ulici.


Petržalka sa v týchto dňoch intenzívne stará o tých obyvateľov, ktorí zimou a mrazom trpia najviac. O ľudí bez domova a o tých, ktorí sa ocitli v nepriaznivej sociálnej situácii.


Včera (18. 1.) pracovníci oddelenia sociálnych vecí od 14. až do 20. hodiny zhromažďovali nazbierané potraviny, ktoré priebežne privážali do skladu Sociálnej výdajne na Rovniankovej ulici autá spoločnosti UBER. Táto spoločnosť už po druhý raz zorganizovala zmysluplnú akciu Daruj jedlo, do ktorej sa zapojila okrem Petržalky aj Potravinová banka Slovenska. Nazbierali sa trvanlivé potraviny, hygienické potreby, detské plienky, drogistický tovar, asi pre 60 občanov. ,,Vítame takúto možnosť pomôcť občanom, ktorí sa ocitli v ťažkej sociálnej situácii. Oceňujeme, že sa nájdu okolo nás ľudia, ktorí sú ochotní pomôcť a nie sú ľahostajní voči svojmu okoliu.  Do tohto projektu sa zapojili vo väčšej miere mladí ľudia a to nás veľmi teší ,“ povedala Alena Halčáková, vedúca oddelenia sociálnych vecí.

Okrem toho Petržalka už od pondelka zbierala šatstvo pre bezdomovcov. „Ľudia k nám, do seniorského Denného centra na Vyšehradskú, doniesli 5 vetroviek, 6 otepľovacích overalov, 6 čiapok, 9 párov rukavíc, 10 teplých pulóvrov, 4 paplóny,  4 vankúše, 3 spacie vaky,“ vymenovala vedúca centra Ružena Borzová. Všetky veci našli svojich majiteľov medzi bezdomovcami.

„O ľudí, ktorí sa ocitli v ťažkej životnej situácii, sa staráme celý rok, no v tejto mrazivej zime sme starostlivosť ešte zintenzívnili,“ povedal petržalský starosta Vladimír Bajan. „Som veľmi rád, že sa nám podarilo zaktivizovať aj ostatných Petržalčanov a veľmi si cením, ako sa do týchto zbierok v takejto miere zapojili.“

 

Autor: (Silvia VNENKOVÁ, MČ Bratislava-Petržalka)


komentáre
SHOW ALL
podobné
30.05.2016
Monopol na dobro neexistuje, podporovať treba každú ušľachtilú aktivitu
Svoje miesto má medzi nimi aj pomoc sociálne odkázaným prostredníctvom komfortného prístupu k potravinám. Z tohto pohľadu je namieste podpora sociálnych výdajní potravín.
viac
13.01.2017
Bratislavský magistrát organizuje zbierku pre ľudí bez domova
Bratislava zažíva pravú zimu a mrazivé počasie trápi najmä ľudí bez domova. Hlavné mesto preto s cieľom pomôcť týmto ľuďom organizuje zbierku potravín, oblečenia a iného potrebného materiálu, ktorá pomôže ľudom v núdzi odkázaným na našu materiálnu pomoc.
viac
17.01.2017
Chcete darovať potraviny?
Už po druhý raz sa Petržalka zapojila do potravinovej zbierky pre sociálne odkázaných, ktorú organizuje spoločnosť UBER.
viac
25.01.2017
Ružinov organizuje materiálovú zbierku pre ľudí bez domova
Mestská časť Bratislava – Ružinov v týchto dňoch organizuje materiálovú zbierku na pomoc ľuďom bez domova.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %