Sobota 20.04.2024
Dnes má meniny 
Marcel
°C
14.07.2018 06:00

Pavilón ZŠ v Bánovciach nad Bebravou rekonštruujú, bude tam komunitné centrum


Ilustračná snímka TASR


Bánovce nad Bebravou budú mať komunitné centrum. Samospráva aktuálne zabezpečuje rekonštrukciu pavilónu v Základnej škole Gorazdova na sídlisku Dubnička, kde bude sídliť, informoval hovorca mesta Miroslav Schlesinger.


"Cieľom nového komunitného centra bude podporovanie zvyšovania sociálnych zručností, predchádzanie sociálno-patologickým javom, poradenská činnosť pre klientov centra, poskytovanie vzdelávacích a voľnočasových aktivít," ozrejmil hovorca mesta.       

Samospráva podľa neho aktuálne zabezpečuje rekonštrukciu a zateplenie strechy nad celým pavilónom, postupne dôjde aj k výmene okien a vstupných dverí za plastové, pričom práce sa tiež dotknú kúrenia a pripojenia na už existujúce rozvody. "Celkové finančné náklady na uvedené práce presiahnu 50.000 eur. Ukončené by mali byť v tomto mesiaci," dodal.     

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
17.02.2020
Samospráva chce na Dubničke zriadiť komunitné centrum
Samospráva Bánoviec nad Bebravou plánuje zriadiť komunitné centrum. Vznikne v priestoroch Základnej školy Gorazdova na sídlisku Dubnička.
viac
18.09.2020
V športovom areáli na Dubničke pribudlo dopravné ihrisko
Mladí cyklisti, kolobežkári i chodci sa naučia pravidlá cestnej premávky na novom dopravnom ihrisku. Vybudovali ho v športovom areáli na sídlisku Dubnička. Informovala o tom radnica v tlačovej správe.
viac
17.02.2022
Bánovská samospráva chce postaviť nájomný bytový dom na Dubničke
Samospráva Bánoviec nad Bebravou plánuje postaviť nájomný dom s 22 bytmi na sídlisku Dubnička. Využiť na to chce dotáciu z Ministerstva dopravy a výstavby SR a úver zo Štátneho fondu rozvoja bývania (ŠFRB). Financovanie stavby odobrili mestskí poslanci na svojom rokovaní v stredu (16. 2.).
viac
30.03.2022
Mesto chce zrekonštruovať atletický ovál na Dubničke
Samospráva Bánoviec nad Bebravou chce zrekonštruovať atletický ovál v areáli Základnej školy (ZŠ) Gorazdova. Financie na tento účel žiada z Fondu na podporu športu. O mimorozpočtové zdroje sa radnica uchádza aj na ďalšie dva svoje projekty.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %