Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
17.04.2021 02:55

Partizánske obstaralo dopravno-urbanistickú štúdiu pre rozvoj cyklodopravy


Ilustračná snímka


Samospráva Partizánskeho sa pri rozvoji cyklodopravy na území mesta bude opierať o dopravno-urbanistickú štúdiu. Cez verejnú súťaž už vybrala spracovateľa, ten sa bude pri tvorbe dokumentu opierať i o vyjadrenia obyvateľov.


Ako informoval primátor Jozef Božik víťazom obstarávania sa stalo občianske združenie Cyklokoalícia, samospráva mu za štúdiu zaplatí 8920 eur. Po podpise zmluvy začne s prípravou samotného dokumentu. "Podmienkou prípravy štúdie je komunikácia s domácimi aktivistami a občanmi, ktorí sa tejto téme venujú. Preto som inicioval vznik komunikačnej občianskej platformy Mestská cykloiniciatíva 2021," uviedol Božik.       

Radnica v tejto súvislosti podľa neho pripravuje diskusiu so záujemcami, ktorí sa prihlásili do občianskej platformy. "Cieľom je maximálne otvoriť priestor pre výmenu názorov odborníkov a aktivistov, ako aj pripraviť čo najlepšie podmienky na prípravu dokumentu, o ktorý sa budeme opierať v nasledujúcich rokoch pri príprave projektov budovania cyklochodníkov na území mesta zo zdrojov Európskej únie a SR," skonštatoval.       

Na území Partizánskeho by mali v budúcom období pribudnúť dve cyklotrasy. Prvý projekt, ktorý mesto pripravilo, počíta s vybudovaním cyklotrasy v dĺžke viac ako 4,6 kilometra medzi Malými Bielicami a Štrkovcom, respektíve Šípkom po korune hrádze riek Nitra a Nitrica. Cyklotrasu má vybudovať Trenčiansky samosprávny kraj, ktorý sa s projektom uchádza o zdroje z Integrovaného regionálneho operačného programu. Mesto má rovnako návrh štúdie jedného z vnútromestských cyklochodníkov.     

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
19.02.2020
Vyhlásili výzvu na podporu malých a stredných podnikov v regióne Horná Nitra
Ministerstvo hospodárstva SR vyhlásilo výzvu na predkladanie žiadostí o nenávratné finančné príspevky zameranú na podporu rozvoja podnikania malých a stredných podnikov v rámci Iniciatívy Európskej komisie zameranej na transformáciu uhoľného regiónu Horná Nitra.
viac
09.07.2020
ŠIOV pripravil v rámci týždňa odborných zručností súťaž pre malé podniky
Štátny inštitút odborného vzdelávania (ŠIOV) pripravil pri príležitosti Európskeho týždňa odborných zručností súťaž zameranú na malé podniky, živnostníkov a sociálne podniky, ktoré prispievajú k rozvoju komunity a ochrane životného prostredia.
viac
21.07.2020
Senica si nechala vypracovať smart plán
Mesto Senica si nechalo vypracovať štúdiu smart city, ktorú plánuje využiť pri žiadosti o nenávratný finančný príspevok (NFP) v hodnote takmer jeden milión eur. Informovala o tom hovorkyňa mesta Tatiana Moravcová.
viac
15.10.2020
Výsledky súťaže Vidiecka žena roku 2020 vyhlásia online
Tohtoročný už 19. ročník súťaže Vidiecka žena – Líderka roku 2020, ktorý sa mal uskutočniť v týchto dňoch v obci Klátová Nová Ves, sa pre sprísnené epidemiologické opatrenia neuskutoční.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %