Sobota 20.04.2024
Dnes má meniny 
Marcel
°C
27.09.2021 07:25

Oravská knižnica vystavuje historické a motorizované bicykle


Ilustračná snímka: TASR


Oravská knižnica Antona Habovštiaka v Dolnom Kubíne pozýva do konca októbra na výstavu replík historických a motorizovaných bicyklov zo zbierky Branislava Peničku s názvom Ako bolo predtým.


"Staviame na tradíciách, ale zároveň reflektujeme všetky výzvy modernej doby, kde svoje miesto nachádzajú rôzne vekové kategórie návštevníkov. S rôznymi záujmami, rôznym sociálnym statusom alebo so zdravotným znevýhodnením. Preto sa v poslednom období snažíme aktivizovať v regióne dobrovoľníkov, mládež a priateľov knižnice vytváraním nových a inovatívnych projektov. Naprieč celým spektrom záujmov, ako je sociálna angažovanosť, divadlo, výtvarné umenie, hudba, technika a aj šport," povedal riaditeľ knižnice Roman Večerek.       

Netradičná výstava v tradičných priestoroch podľa neho poukazuje na prepojenie čitateľských aktivít s tými športovými či historickými. "Nielen aktívni čitatelia sú u nás vítaní a môžu si spestriť svoj čas, ale aj milovníci bicyklov či historických artefaktov," podotkol riaditeľ knižnice.       

Podujatie bolo súčasťou Európskeho týždňa mobility 2021.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
08.12.2017
Oravská galéria pozýva na výstavu betlehemov s názvom Mystérium Vianoc
Oravská galéria počas adventného i vianočného obdobia ponúka návštevníkom opäť nahliadnutie do svojich bohatých zbierok.
viac
15.04.2019
Oravská galéria získala vlani dotácie z FPU na sedem projektov
Sedem projektov Oravskej galérie (OG) v Dolnom Kubíne získalo minulý rok dotáciu z Fondu na podporu umenia (FPU). Financie v celkovej výške viac ako 35.000 eur boli použité na nadobudnutie a odborné ošetrenie zbierkových predmetov a výstavnú činnosť. Informovala o tom riaditeľka galérie Eva Ľuptákov
viac
04.02.2020
Fašiangová kompánia - „Pohľady do zbierok“
Oravská galéria opäť ponúka návštevníkom nahliadnutie do svojich bohatých zbierok, tentoraz predstaví diela s fašiangovou tematikou.
viac
02.04.2022
Žiaci a študentI budú mať v Oravskej galérii v Dolnom Kubíne vstup zadarmo
Oravská galéria ruší od 1. apríla 2022 vstupné do Župného domu v Dolnom Kubíne pre žiakov a študentov základných a stredných škôl.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %