Piatok 03.05.2024
Dnes má meniny 
Galina
°C
21.10.2021 09:00

Odsúhlasili dohovor o prístupe k bezpečnosti na športových podujatiach


Ilustračná snímka, zdroj: ZMOS


Na utorkovom rokovaní poslanci Národnej rady Slovenskej republiky odsúhlasili Dohovor Rady Európy o integrovanom prístupe k ochrane, bezpečnosti a poskytovaniu služieb na futbalových zápasoch a iných športových podujatiach.


Cieľom dohovoru je zaistiť "bezpečné a prívetivé prostredie počas futbalových zápasov a iných športových podujatí."

Členské štáty Rady Európy sa na základe dohovoru zaviazali prijať integrovaný, multiinštitucionálny a vyvážený prístup k ochrane, bezpečnosti a poskytovaniu služieb.

Zaviazali sa tiež, že zabezpečia, aby si všetky verejné a súkromné subjekty a ďalšie zúčastnené strany uvedomili, že k zaisťovaniu ochrany, bezpečnosti a poskytovaniu služieb nie je možné pristupovať izolovane a že tieto elementy sa môžu priamo ovplyvňovať.

Organizátori podujatí majú podľa dohovoru po konzultácii so všetkými partnerskými subjektmi zaistiť bezpečné prostredie pre všetkých účastníkov a divákov.

Štáty majú podľa dohovoru zabezpečiť, aby boli všetky prevádzkové poriadky na štadiónoch zrozumiteľné a aby boli základom pre účinnú spoluprácu s políciou, rýchlou záchrannou službou.

Dohovor zároveň hovorí o ochrane, bezpečnosti a poskytovaní služieb na verejných miestach, plánovaní nepredvídateľných a krízových situácií, zapojení fanúšikov a miestnych komunít, policajných stratégiách a postupoch, ako aj o prevencii a postihovaní protiprávneho správania.

 

 

Autor: Zdroj: Národná rada Slovenskej republiky, ZMOS


komentáre
SHOW ALL
podobné
02.05.2016
Milan Laurenčík sa vzdal funkcie starostu obce Terchová
Poslanec Národnej rady SR za SaS Milan Laurenčík sa k 1. máju vzdal funkcie starostu obce Terchová.
viac
24.06.2019
Opozícia kritizuje navrhované športové poukazy, SNS chce zdravú generáciu
Návrh na zavedenie dobrovoľného príspevku zamestnávateľa na pravidelnú športovú činnosť dieťaťa zamestnanca predstavuje záťaž pre zamestnávateľov. Skonštatoval to poslanec Národnej rady (NR) SR Eduard Heger (OĽaNO) v diskusii v pléne o návrhu z dielne SNS.
viac
30.04.2020
Štát by mohol vytvoriť 700-eurové voľnočasové poukazy
Vláda by mohla vytvoriť voľnočasové poukazy pre deti a mládež až vo výške okolo 700 eur ročne. V pléne Národnej rady (NR) SR to povedal poslanec Radovan Sloboda (SaS) s tým, že sekundárnym efektom takejto podpory by bola prirodzená obnova výstavby športovej infraštruktúry.
viac
06.05.2022
Novela zákona o organizovaní verejných športových podujatí
Parlament vo štvrtok 5. mája 2022 schválil vládny návrh zákona, ktorým sa mení a dopĺňa zákon č. 1/2014 Z. z. o organizovaní verejných športových podujatí. Podnetom k novelizácii sú aj doterajšie poznatky identifikované aplikačnou praxou.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %