Štvrtok 18.04.2024
Dnes má meniny 
Valér
°C
09.06.2020 07:35

Ochrana komunálneho majetku v centre pozornosti


Ilustračná snímka.


Združenie miest a obcí Slovenska pokračuje s podujatiami v regiónoch. Aktuálne pre primátorov, starostov, aj odborných zamestnancov samospráv organizujeme workshopy zamerané na tému majetkových prevodov v rámci režimu - prípady hodné osobitného zreteľa.


Najskôr Púchov, potom Košice

Informačné workshopy s tématickým podtitulom "Prípady hodné osobitného zreteľa - ochrana majetku a predchádzanie problémom", sa uskutočnia aj za účasti predstaviteľov Najvyššieho kontrolného úradu Slovenskej republiky, a to, v Púchove a v Košiciach.

Podujatia sa sústredia na ochranu, zveľaďovanie a zhodnocovanie majetku miest a obcí, čo patrí medzi zákonné povinnosti samospráv, avšak aplikačná prax v špecifických prípadoch odkrýva nedostatky pri ochrane majetku a ich zhodnocovaní v rámci prípadov hodných osobitného zreteľa.

Na podujatiach budú predstavené skúseností, výsledky kontrolnej činnosti a formulovanie odporúčaní pre zvýšenú ochranu obecného majetku a využívania inštitútu prípadov hodných osobitného zreteľa.

Zároveň sa účastníci podujatí sústredia na princípy posudzovania špecifických majetkových prevodov z hľadiska využívania smart prístupov s dôrazom na spoločenskú zodpovednosť, miestny aktivizmus, podporu formálnych a neformálnych zoskupení ako žiadateľov o tento druh majetkového prevodu.

Podujatie v Púchove sa  uskutoční 9. júna 2020, v priestoroch divadla, Hoenningovo námestie 2002 so začiatkom o 10:00 hod. Avizované podujatie v Košiciach je naplánované na 30. júna 2020, Kongres Hotel Roca, Južná trieda 1590/117, tiež so začiatkom o 10:00 hod.

Na podujatiach vystúpia predstavitelia Najvyššieho kontrolného úradu SR, hlavní kontrolóri a predstavitelia samospráv.

Tieto aktivity sú súčasťou aktivít Združenia miest a obcí Slovenska v rámci národného projektu Modernizácia miestnej územnej samosprávy, ktorý je podporený operačným programom Efektívna verejná správa z Európskeho sociálneho fondu.

Autor: (Michal KALIŇÁK, ústredný riaditeľ Kancelárie ZMOS)


komentáre
SHOW ALL
podobné
10.11.2016
Aká bude úhrada poplatkov SOZA?
Začiatkom novembra sa v Senici uskutočnilo pracovné rokovanie zástupcov vybraných samospráv, Združenia miest a obcí Slovenska a Slovenského ochranného zväzu autorského.
viac
11.04.2020
B. Tréger: Regionálne školstvo potrebuje rýchle zmeny a pomoc
Predseda Združenia miest a obcí Slovenska Branislav Tréger požiadal ministra školstva, vedy, výskumu a športu Slovenskej republiky o urýchlené rokovanie. Navrhovanými témami sú financie a zmeny viacerých školských zákonov.
viac
20.10.2020
O cenu Európskeho týždňa mobility 2020 bojovali aj samosprávy
Do Európskeho týždňa mobility 2020 sa svojimi aktivitami a trvalými opatreniami zapojilo 55 samospráv. Najaktívnejšou samosprávou sa stala mestská časť Bratislavy – Ružinov, s originálnym podujatím uspelo aj mesto Senec a aj Levoča získala ocenenie v kategórii samospráv Efektívne trvalé opatrenie.
viac
30.06.2021
ZMOS organizoval workshop ku kompetenčnej výbave komunálu
Združenie miest a obcí Slovenska zorganizovalo v dňoch 29. a 30. júna 2021 informačný workshop k návrhu Novej kompetenčnej výbavy komunálu.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %