Pondelok 29.04.2024
Dnes má meniny 
Lea
°C
25.01.2024 10:05

Obyvatelia Prievidze môžu zasielať návrhy na ocenenie Prievidzský anjel


Ocenenie Prievidzský anjel, zdroj: mesto Prievidza


Mesto Prievidza vyhlasuje výzvu na predloženie návrhov na udelenie mestského ocenenia Prievidzský anjel, ktoré bude udelené v rámci slávnostného podujatia Tváre mesta 2023.


Ocenenie Prievidzský anjel sa udeľuje osobám alebo skupinám osôb, ktoré sa zaslúžili o rozvoj mesta Prievidza a jeho obyvateľov, majú zásluhy na jeho zveľaďovaní a propagácii, obohatili ľudské poznanie vynikajúcimi tvorivými výkonmi, dosiahli významné výsledky, šírili dobré meno mesta doma alebo v zahraničí, alebo vykonali iné aktivity hodné osobitného zreteľa v prospech mesta a jeho obyvateľov.

Odôvodnené návrhy na udelenie ocenenia Prievidzský anjel pre fyzické osoby, právnické osoby alebo skupiny osôb môžu doručovať mestskému úradu primátor mesta, poslanci mestského zastupiteľstva a obyvatelia mesta.

Návrh musí obsahovať:

- meno a priezvisko a vek navrhovanej fyzickej osoby alebo úplný názov navrhovanej právnickej osoby

- bydlisko/sídlo navrhovanej osoby

- profesia navrhovanej osoby (v prípade fyzických osôb),

- charakteristiku zásluh navrhovanej osoby,

- odôvodnenie predloženého návrhu,

- základné údaje o predkladateľovi návrhu na udelenie ocenenia (meno, priezvisko, adresa bydliska, resp. názov a sídlo organizácie, telefonický kontakt).

 Pokiaľ je to možné, na doručenie návrhu využite pripravený formulár, ktorý je zverejnený na webovej stránke mesta Prievidza.

 Spracované písomné návrhy sa predkladajú na Mestský úrad v Prievidzi, Námestie slobody č. 14 najneskôr do 31. marca 2024 osobne, poštou alebo e-mailom na adresu diana.dusekova@prievidza.sk. Návrhy doručené po uvedenom termíne nebudú akceptované.

Autor: (Zdroj: Infolist mesta Prievidza)


komentáre
SHOW ALL
podobné
15.07.2016
Spišský Hrhov získal mimoriadnu cenu v súťaži Európska cena obnovy dediny
Obec Spišský Hrhov v okrese Levoča získala v súťaži Európska cena obnovy dediny mimoriadnu cenu za spolužitie všetkých skupín obyvateľstva v obci.
viac
02.11.2016
Mesto bude udeľovať nové ocenenie - Prievidzského anjela
Osobnostiam či kolektívom, ktoré sa zaslúžili o rozvoj Prievidze, môže samospráva mesta po novom udeliť nové ocenenie. Názov novej ceny - Prievidzský anjel odkazuje na toho v erbe mesta.
viac
18.10.2019
Prievidza získala ocenenie za najpriateľskejší prístup k mládeži
Mesto Prievidza získalo ocenenie za najpriateľskejší prístup k mládeži. Svojimi aktivitami má podporovať u mladých ľudí myšlienku aktívneho občianstva a participácie.
viac
20.01.2020
Obyvatelia môžu opäť posielať návrhy na udelenie mestského ocenenia
Samospráva Prievidze opäť po roku ocení ľudí, ktorí sa zaslúžili o rozvoj či propagáciu mesta doma i v zahraničí. Návrhy na udelenie mestského ocenenia Prievidzský anjel môžu zasielať i obyvatelia. Informoval o tom v piatok hovorca mesta Michal Ďureje.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.03 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.80 %