Streda 24.04.2024
Dnes má meniny 
Juraj
°C
20.01.2020 02:05

Obyvatelia môžu opäť posielať návrhy na udelenie mestského ocenenia


Mestské ocenenie Prievidzský anjel


Samospráva Prievidze opäť po roku ocení ľudí, ktorí sa zaslúžili o rozvoj či propagáciu mesta doma i v zahraničí. Návrhy na udelenie mestského ocenenia Prievidzský anjel môžu zasielať i obyvatelia. Informoval o tom v piatok hovorca mesta Michal Ďureje.


"Odôvodnené návrhy na udelenie ocenenia Prievidzský anjel pre fyzické osoby, právnické osoby alebo skupiny môžu okrem obyvateľov doručovať mestskému úradu aj primátor mesta a poslanci mestského zastupiteľstva. Návrh musí okrem údajov o navrhovanom obsahovať i charakteristiku jeho zásluh," uviedol Ďureje.       

Na doručenie návrhu môžu obyvatelia využiť pripravený formulár zverejnený na oficiálnej stránke mesta. Urobiť tak môžu najneskôr do 29. februára, a to poštou alebo emailom na adresu michaela.bartusova@prievidza.sk.       

Ocenenie samospráva udeľuje osobám alebo skupinám osôb, ktoré sa zaslúžili o rozvoj mesta a jeho obyvateľov, majú zásluhy na jeho zveľaďovaní a propagácii, obohatili ľudské poznanie vynikajúcimi tvorivými výkonmi, dosiahli významné výsledky, šírili dobré meno mesta doma alebo v zahraničí, alebo vykonali iné aktivity hodné osobitného zreteľa v prospech mesta a jeho obyvateľov.       

Mestské ocenenia bude samospráva odovzdávať na podujatí 27. marca.     

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
26.01.2018
„STAROSTLIVÝ ANJEL 2017“ - Výzva na nominácie
Nitriansky samosprávny kraj organizuje pod záštitou predsedu Nitrianskeho samosprávneho kraja Milana Belicu, tretí ročník slávnostného odovzdávania ocenení pracovníkom zariadení sociálnych služieb v pôsobnosti Nitrianskeho samosprávneho kraja „Starostlivý anjel 2017“.
viac
24.09.2020
Obyvatelia Prievidze si môžu bezplatne prevziať kompost z mestskej kompostárne
Prievidžania môžu bezplatne získať kompost z mestskej kompostárne biologicky rozložiteľných odpadov.
viac
12.12.2020
Prievidza sa pripravuje na zber kuchynského odpadu, domácnosti dostanú vrecká
Domácnosti v Prievidzi dostanú vrecká na zber kuchynského odpadu, mesto plánuje obstarať i nové nádoby. Podmienky zberu biologického kuchynského rozložiteľného odpadu, s ktorým začne samospráva v prvom polroku budúceho roka, upravuje i nové znenie všeobecne záväzného nariadenia (VZN).
viac
25.01.2024
Obyvatelia Prievidze môžu zasielať návrhy na ocenenie Prievidzský anjel
Mesto Prievidza vyhlasuje výzvu na predloženie návrhov na udelenie mestského ocenenia Prievidzský anjel, ktoré bude udelené v rámci slávnostného podujatia Tváre mesta 2023.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %