Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
12.01.2022 04:15

Občania Detvy môžu do konca januára predkladať žiadosti o dotáciu


Mestský úrad v Detve.


Občania Detvy môžu do konca januára predkladať žiadosti o dotáciu z rozpočtu mesta na rok 2022. Samospráva môže poskytnúť peniaze na jednorazové projekty a akcie. Výzvu zverejňuje mesto na svojej oficiálnej webstránke.


Týka sa to projektov v oblasti výchovy, vzdelávania, vedy a výskumu na lokálnej úrovni, či pre rozvoj mládeže. Ďalšou kategóriou sú kultúra, umenie a kultúrny priemysel. Patria sem aj sociálne služby a zdravotníctvo, ochrana a podpora zdravia. Dotácie môžu ľudia využiť aj na miestny ekonomický rozvoj, cestovný ruch a medzinárodné vzťahy. Podporiť možno aj oblasť životného prostredia, ekológiu a šport. "Mestské zastupiteľstvo môže každoročne vyčleniť z rozpočtu mesta na nasledujúci kalendárny rok z predpokladaného výnosu dane z príjmov fyzických osôb na príslušný rok paušálnu sumu vo výške maximálne 350 000 eur," vysvetlil hovorca mesta Detva Milan Suja.

Žiadateľmi môžu byť právnické a fyzické osoby, ktoré podnikajú a majú trvalý pobyt alebo svoju činnosť vykonávajú v Detve. Papiere treba priniesť do podateľne mestského úradu, alebo poslať poštou na adresu Mestský úrad Detva, J. G. Tajovského 1369/7, 962 12 Detva. Do procesu posudzovania mesto nezaradí žiadosti, ktoré ľudia doručia po 31. januári. "Zároveň je potrebné žiadosť s prílohami poslať elektronicky na adresu jednotlivých zapisovateľov komisií pre príslušnú cieľovú oblasť, ktorých kontaktné údaje nájdete na stránke mesta," pripomína samospráva. Spôsob a metodika poskytovania dotácií z rozpočtu mesta sa riadi všeobecne záväzným nariadením, ktorého úplné znenie zverejňuje mesto na svojej webovej stránke.

Z rozpočtu mesta v roku 2021 boli peniaze napríklad na činnosť umeleckých súborov či na šport. Hokejový klub mal podporu 65 000 eur a futbalový 25 000 eur. Folklórny súbor Podpoľanec dostal 2000 eur, detské súbory Detvanček a Podpoľanček po 1400 eur. Sumu 1500 eur dostal Fotoklub Detva a 500 eur Klub slovenských turistov Detva.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
04.02.2021
Žiadosti o dotácie z Fondu PRO Senica možno podať do konca februára
Mestské zastupiteľstvo v Senici na svojom zasadnutí schválilo rozpočet, ktorý počíta s vyplácaním dotácií z Fondu PRO Senica v rovnakej výške, aká bola nastavená v minulom roku, čo predstavuje sumu 140 000 eur. Informovala o tom hovorkyňa mesta Tatiana Moravcová.
viac
07.01.2022
Na podávanie žiadostí o podporu projektov z BRDS zostávajú necelé dva týždne
Žiadatelia o dotáciu z Bratislavskej regionálnej dotačnej schémy (BRDS) môžu stále predkladať svoje projekty. Schéma je otvorená do 17. januára a to v štyroch oblastiach podpory: kultúra, mládež, šport a životné prostredie a rozvoj vidieka.
viac
10.01.2022
Organizácie pôsobiace v Petržalke už môžu žiadať mestskú časť o dotácie
Mestská časť Petržalka každoročne vyčleňuje nemalé finančné prostriedky na podporu rôznych hodnotných projektov. Inak tomu nebude ani tento rok. Petržalka sa rozhodla finančnú čiastku určenú na dotácie pre tento rok navýšiť z pôvodných 100-tisíc na 140-tisíc eur.
viac
19.01.2022
Na dotácie do športu poskytne radnica zo svojho rozpočtu 75 000 eur
Trenčianska radnica rozdelí na aktivity v oblasti športu a telesnej kultúry v tomto roku 75.000 eur. Žiadosti o dotáciu je možné podať do 15. februára. Informovala trenčianska hovorkyňa Erika Ságová.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %