Štvrtok 25.04.2024
Dnes má meniny 
Marek
°C
01.04.2020 06:00

NSK má na karanténne účely pripravený internát SOŠ v Dvoroch nad Žitavou


Snímka zdroj: (sosdvory.sk).


Nitriansky samosprávny kraj (NSK) je pripravený na požiadanie Ústredného krízového štábu SR uvoľniť do dočasného užívania na karanténne účely voľný internát bývalej Strednej odbornej školy v Dvoroch nad Žitavou v okrese Nové Zámky.


„Internát je okamžite disponibilný, je vo vlastníctve NSK a nachádza sa v oblasti mimo vysokej koncentrácie ľudí,” informovala o tom hovorkyňa predsedu kraja Oľga Prekopová.      

Na možnú zmenu účelu pripravuje NSK v súčasnosti aj ďalšie stredoškolské internáty. „Slúžiť by mohli napríklad aj ako karanténne centrá v prípade potreby pre ktorékoľvek z 24 zariadení sociálnych služieb, ktoré má kraj vo svojej zriaďovateľskej pôsobnosti,” potvrdila Prekopová.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
30.03.2020
TSK poskytne tri stredoškolské internáty na karanténu
Trenčiansky samosprávny kraj (TSK) poskytne bezplatne tri stredoškolské internáty ako miesto pre karanténu. Informoval o tom predseda TSK Jaroslav Baška, podľa ktorého ide o neupotrebiteľný majetok kraja.
viac
31.03.2020
Psychológovia budú na telefónnej linke pomáhať ľuďom
Premôcť krízu s psychickým zvládaním aktuálnych udalostí v súvislosti s koronavírusom má za cieľ Centrum dobrovoľníckej psychologickej podpory, ktoré v pondelok spustilo mesto Žilina.
viac
20.10.2022
Centrum pre obete domáceho násilia Slniečko bude mať vlastné priestory
Krízové centrum Slniečko odkúpi od Nitrianskeho samosprávneho kraja (NSK) rodinný dom, v ktorom sídli v prenájme už od roku 2006.
viac
20.11.2023
V Dubnici nad Váhom v stredu otvoria krízové centrum pre ľudí bez domova
Dubnická samospráva otvorí v stredu (22. 11.) krízové centrum pre obyvateľov mesta bez prístrešia. Informovala o tom Alena Masárová zo sociálneho oddelenia dubnickej radnice.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %