Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
30.03.2020 02:00

TSK poskytne tri stredoškolské internáty na karanténu


Ilustračná snímka: (tasr).


Trenčiansky samosprávny kraj (TSK) poskytne bezplatne tri stredoškolské internáty ako miesto pre karanténu. Informoval o tom predseda TSK Jaroslav Baška, podľa ktorého ide o neupotrebiteľný majetok kraja.


„Pre sever kraja sme vyčlenili bývalý internát Strednej odbornej školy (SOŠ) sklárskej v Lednických Rovniach, ktorý má kapacitu až 54 lôžok. Na hornej Nitre dáme k dispozícii bývalý majetok SOŠ v Handlovej s kapacitou 30 lôžok. Tretím je objekt SOŠ obchodu a služieb na Piešťanskej ulici v Novom Meste nad Váhom, kde je kapacita 73 lôžok,” doplnil Baška.       

Ako dodal, majetok vie TSK ponúknuť bezplatne do vypožičania buď Ministerstvu vnútra SR, prípadne samosprávam – mestu Handlová, obci Lednické Rovne i mestu Nové Mesto nad Váhom. Celkovo ide vo všetkých troch zariadeniach o 157 lôžok, ktoré môžu byť využité na umiestnenie ľudí v karanténe pre nový koronavírus.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
30.03.2020
Od 1. apríla docháza k ďalším úpravám v úradných hodinách pracovísk MV SR
Úradné hodiny klientskych centier, oddelení dokladov a dopravných inšpektorátov sú od 16. marca skrátené na čas od 8. h do 11. hodiny každý pracovný deň. Od 1. apríla dôjde k zmene úradných hodín v stredu.
viac
31.03.2020
Rezort školstva rokuje s vydavateľmi o uvoľnení licencií na digitálne učebnice
Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR rokuje s vydavateľmi o tom, aby sprístupnili všetky digitálne učebnice, na ktoré má udelenú licenciu. Zdarma by ich tak mohli používať nielen učitelia, ale aj rodičia a žiaci. Informoval o tom odbor komunikácie a protokolu rezortu školstva.
viac
01.04.2020
NSK má na karanténne účely pripravený internát SOŠ v Dvoroch nad Žitavou
Nitriansky samosprávny kraj (NSK) je pripravený na požiadanie Ústredného krízového štábu SR uvoľniť do dočasného užívania na karanténne účely voľný internát bývalej Strednej odbornej školy v Dvoroch nad Žitavou v okrese Nové Zámky.
viac
25.04.2020
Pracoviská MV SR budú od pondelka verejnosti k dispozícii 6 hodín denne
Od pondelka 27. apríla 2020 kontaktné pracoviská MV SR prechádzajú z 3-hodinového na 6-hodinový režim úradných hodín.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %