Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
16.07.2021 09:10

Nový generel určí ďalší rozvoj dopravy v meste Šaľa


Šaľa. Snímka zdroj: (tasr).


Rozvoj dopravy v Šali sa bude riadiť podľa nového generelu dopravy. Dokument, ktorý už schválilo mestské zastupiteľstvo, rieši vývoj dopravnej politiky v meste vrátane parkovania či rozvoja cyklistickej dopravy. Zaoberá sa tiež prognózami a návrhmi riešenia dopravných problémov v budúcnosti.


Podľa samosprávy sa v súčasnosti mesto Šaľa rozvíja rýchlejšie ako jeho dopravná infraštruktúra. „Preto je dôležité, aby sa doprava stala jednou z podstatných súčastí rozvoja územia. Je nutné aktualizovať jednotlivé východiská, ktoré sa využijú pri návrhoch dopravnej sústavy. Následne sa reálne možnosti premietnu aj do celkového územného plánu mesta,“ vysvetlil magistrát.

Podľa mestského úradu je hlavným cieľom generelu dopravy vytvoriť aktuálne podklady pre ďalšie územné plánovanie. Dokument má určiť trendy vývoja dopravy v Šali a zároveň hľadať možnosti pre ďalší rozvoj mesta. „Bude teda slúžiť ako podklad pre podrobné riešenia pri rozvoji dopravy a následne sa využije aj pri aktualizácii územného plánu mesta,“ doplnil magistrát.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
09.08.2016
Mesto pripravuje nový územný plán
Mesto Vráble pripravuje nový územný plán. Mesto ako orgán územného plánovania konštatovalo, že sa zmenili územno-technické, hospodárske a sociálne predpoklady a na základe toho rozhodlo o obstaraní nového Územného plánu mesta Vráble.
viac
15.12.2020
Nitra chce do tvorby nového územného plánu zapojiť aj verejnosť
Mesto Nitra bude mať nový územný plán. Radnica už začala s jeho prípravou, do ktorej postupne zapája odbory mestského úradu i odborníkov z praxe a z akademickej obce.
viac
30.03.2021
Plán udržateľnej mobility BSK má vyvážiť pomer osobnej a verejnej prepravy
Poslanci Bratislavského samosprávneho kraja (BSK) sa v pondelok 29. marca zišli na svojom XXVI. pracovnom zasadnutí. Na programe bolo celkovo 22 bodov.
viac
04.11.2021
Na Slovensku by mohlo vzniknúť približne 5000 parkovacích miest pre bicykle
Na Slovensku by mohlo vzniknúť približne 5000 parkovacích miest pre bicykle, predovšetkým v okolí železničných staníc. V súvislosti s prezentovaním Plánu obnovy a odolnosti SR to v Košiciach uviedol predseda vlády Eduard Heger.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %