Pondelok 06.05.2024
Dnes má meniny 
Hermína
°C
29.07.2022 03:20

Nominovať osobnosti a kolektívy na Cenu PSK môže i verejnosť


Ilustračná snímka.


Prešovský samosprávny kraj (PSK) spustil nominácie na aktuálny ročník najvyššieho krajského ocenenia - Cena Prešovského samosprávneho kraja 2022.


Každoročne je udeľovaná občanom SR, cudzím štátnym príslušníkom, jednotlivcom a kolektívom, a to za ich dlhoročný a mimoriadny prínos pre rozvoj kraja. Nominácie významných osobností či kolektívov môže verejnosť posielať do konca septembra. Informovala o tom hovorkyňa kraja Daša Jeleňová.

"Prešovský kraj si všíma inšpiratívne osobnosti, ktoré svojou prácou, odvahou, úspechmi posúvajú hranice možností, zveľaďujú, reprezentujú náš región a šíria dobré meno aj ďaleko za jeho hranicami. Som rád, že opäť máme možnosť vyhlásiť nominácie na Cenu PSK a napokon predstaviť ďalších výnimočných ľudí, ich životné či pracovné príbehy, ktoré motivujú a pestujú v nás pocit hrdosti na kraj," uviedol predseda PSK Milan Majerský.

Návrhy na ocenenie aj v tomto ročníku predkladajú okrem predsedu a poslancov Zastupiteľstva PSK miestne samosprávy, organizácie, inštitúcie, podnikateľské subjekty, ako aj široká verejnosť. PSK nominácie prijíma do 30. septembra 2022. O laureátoch ceny rozhodne krajské zastupiteľstvo na základe odporúčania Komisie pre udeľovanie verejných ocenení PSK.

Bližšie informácie a potrebné tlačivá k nominovaniu na ocenenie sú dostupné na webstránke www.vucpo.sk.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
27.06.2020
ŽSK nominuje významné osobnosti kraja
Opäť po roku ocení Žilinský samosprávny kraj (ŽSK) významné osobnosti. Tipy na tohtoročných laureátov na najvyššie krajské ocenenie môže predkladať široká verejnosť do 31. augusta.
viac
19.08.2021
Nominujte osobnosti Prešovského kraja
V rámci udeľovania Ceny Prešovského samosprávneho kraja kraj plánuje oceniť významné osobnosti či kolektívy regiónu súčasne za roky 2020 a 2021. Kým laureáti za vlaňajší rok sú už známi, nominácie pre aktuálny ročník sú otvorené, a to aj pre verejnosť. Uzávierka ich návrhov je 30. septembra.
viac
25.05.2022
Obyvatelia kraja môžu opäť rozhodovať o laureátovi ceny verejnosti
Obyvatelia Bratislavského kraja môžu aj tento rok rozhodnúť o laureátovi ceny verejnosti v rámci Ocenenia Bratislavského samosprávneho kraja (BSK).
viac
29.09.2022
Verejnosť môže stále posielať nominácie na ocenenie osobností
Nominácie na ocenenie výnimočných osobností Bratislavského samosprávneho kraja (BSK) môže verejnosť posielať do 10. októbra.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.10 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.16 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.74 %