Nedeľa 28.04.2024
Dnes má meniny 
Jarmila
°C
29.09.2022 12:35

Verejnosť môže stále posielať nominácie na ocenenie osobností


Snímka zdroj: (zahori.sk).


Nominácie na ocenenie výnimočných osobností Bratislavského samosprávneho kraja (BSK) môže verejnosť posielať do 10. októbra.


Má ísť o osobnosti, ktoré svojou prácou výrazne prispeli k spoločenskému, kultúrnemu a ekonomickému rozvoju. Informovala o tom hovorkyňa BSK Lucia Forman.

Ocenenia môžu byť udelené osobám, ako aj organizáciám. Návrhy na ocenenia môže podávať obyvateľ Bratislavského kraja, občianske združenie či iná organizácia, ktorá má sídlo v kraji. Súčasťou nominácie musí byť aj súhlas nominovaného a jeho stručný životopis či zoznam aktivít a úspechov v prípade nominovanej organizácie.

Ocenenia BSK sú udeľované každoročne, a to v kategóriách Výročné ceny Samuela Zocha, Pamätné listy predsedu BSK a Čestné občianstvo BSK. Udeľovaný je aj titul Historická osobnosť regiónu, ktorý navrhuje predseda BSK.

Bližšie informácie sú spolu s prihlasovacím formulárom zverejnené na webe kraja.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
04.08.2021
Nominujte osobnosti na ocenenia Bratislavského kraja
Bratislavský samosprávny kraj (BSK) otvára možnosť navrhnúť výnimočné osobnosti na získanie ocenení za rok 2021. Nominácie môžu podať obyvatelia kraja, občianske združenia či iné organizácie so sídlom v Bratislavskom kraji. Uzávierka návrhov na kandidátov je 20. septembra.
viac
08.09.2021
Šaľa: Verejnosť môže nominovať osobnosti, ktoré si zaslúžia ocenenie mesta
Šalianska radnica hľadá aj tento rok osobnosti, ktorým udelí niektoré z mestských ocenení. Ľudí, ktorí prispeli k rozvoju Šale, môže navrhnúť aj verejnosť. Nominácie je potrebné poslať na mestský úrad do konca septembra.
viac
25.05.2022
Obyvatelia kraja môžu opäť rozhodovať o laureátovi ceny verejnosti
Obyvatelia Bratislavského kraja môžu aj tento rok rozhodnúť o laureátovi ceny verejnosti v rámci Ocenenia Bratislavského samosprávneho kraja (BSK).
viac
29.07.2022
Nominovať osobnosti a kolektívy na Cenu PSK môže i verejnosť
Prešovský samosprávny kraj (PSK) spustil nominácie na aktuálny ročník najvyššieho krajského ocenenia - Cena Prešovského samosprávneho kraja 2022.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %