Sobota 20.04.2024
Dnes má meniny 
Marcel
°C
30.03.2023 12:35

NLC spúšťa detský projekt Les ukrytý v knihe


Snímka zdroj: (tasr).


Národné lesnícke centrum (NLC) vo Zvolene spúšťa na deň vtáctva (1. 4.) celoslovenský projekt Les ukrytý v knihe. Cieľom podujatia prepájajúceho knižnice, školy a lesných pedagógov po celej republike je zvýšiť čitateľskú a prírodovednú gramotnosť u detí.


Ústrednou témou aktuálneho ročníka, ktorý bude prebiehať od 1. apríla do 22. mája, sú Tajomstvá lesa.

"Knižnice na celom Slovensku poskytujú počas trvania projektu priestor detským čitateľom a spolu s lesnými pedagógmi zo štátnych i neštátnych subjektov pripravujú rôzne aktivity. Počas nich si žiaci základných škôl čítajú príbehy o lese, získavajú poznatky o lesnom ekosystéme a dozvedia sa, ako vzniká kniha," približuje projekt NLC.

Každý rok je venovaný inej téme. Tohto roku lesní pedagógovia z NLC zvolili Tajomstvá lesa, plného neprebádaných skrýš a záhad. S tajomstvom lesa súvisia hádanky, ktoré budú školáci vytvárať v rámci sprievodnej aktivity projektu - v korešpondenčnej súťaži o naj lesnú knihu, v tomto prípade v podobe tvorby vlastnej lesnej hádanky.

Autori najoriginálnejších hádaniek budú ocenení spolu s najaktívnejšími knižnicami a naj lesným pedagógom na slávnostnom vyhodnotení projektu v Krajskej knižnici Ľudovíta Štúra vo Zvolene 16. júna.        Celoslovenskú kampaň pripravilo NLC s podporou Ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR a podniku Lesy SR.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
03.10.2016
Lesníci zo Slovenska a Ukrajiny sa budú venovať zážitkovému sprevádzaniu
Na vzdelávacom programe Lesný sprievodca sa v Poprade a vo Vysokých Tatrách zúčastní oddnes do piatka 7. októbra 20 lesníkov zo Slovenska a Ukrajiny.
viac
23.01.2017
Lesníci odmietajú, že by lesov na Slovensku ubúdalo
Národné lesnícke centrum (NLC) aj lesnícka komora odmietajú informácie, že výmera lesov na Slovensku sa v posledných rokoch znížila. Analýza Inštitútu environmentálnej politiky, ktorá hovorí o úbytku, má podľa lesníkov pracovať s nedostatočnými údajmi.
viac
15.06.2021
Mesto lesníctva chce zriadiť vzdelávacie centrum biodiverzity
Vzdelávacie centrum biodiverzity by malo vzniknúť v Biologickej základni Veľká Stráž pri Zvolene. Za projektom je tamojšie Národné lesnícke centrum (NLC).
viac
17.06.2023
Projekt Les ukrytý v knihe je vo finále,v zvolenskej knižnici ocenili najlepších
Projekt Les ukrytý v knihe 2023, ktorého koordinátorom je Národné lesnícke centrum (NLC), vstúpil do finále.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %