Piatok 03.05.2024
Dnes má meniny 
Galina
°C
17.06.2023 10:35

Projekt Les ukrytý v knihe je vo finále,v zvolenskej knižnici ocenili najlepších


Ilustračná snímka.


Projekt Les ukrytý v knihe 2023, ktorého koordinátorom je Národné lesnícke centrum (NLC), vstúpil do finále.


Celoslovenská kampaň zameraná na zvýšenie čitateľskej a prírodovednej gramotnosti žiakov základných škôl prostredníctvom kníh spojila s lesnými pedagógmi a školami v období od 1. apríla do 26. mája knižnice na celom Slovensku.

Ako informuje NLC, 13. ročník projektu ukryl v sebe tematicky tajomstvá lesa. Okrem čítania o hlucháňovi a odhaľovania lesných zákutí deti vytvárali aj lesné hádanky.

Výzvu zapojiť sa do projektu využilo 28 knižníc, v ktorých sa uskutočnilo 70 programov lesnej pedagogiky pod vedením 33 lesných pedagógov zo štátneho podniku Lesy SR a z NLC. Návštevu knižníc absolvovalo 1627 detí z materských a základných škôl, ktoré počas 89 hodín čítali a skúmali, čo všetko v sebe les ukrýva a prečo je dôležité nechať niektoré tajomstvá neodhalené.

Do tvorby sa zapojilo 32 základných a materských škôl a knižníc, ktoré zaslali 369 lesných hádaniek. Porota vybrala 19 najoriginálnejších diel, školu s najväčším počtom zaslaných prác, tri najúspešnejšie knižnice, najaktívnejšieho knihovníka a dvoch lesných pedagógov, ktorých ocenili na slávnostnom vyhodnotení projektu 16. júna v Krajskej knižnici Ľudovíta Štúra vo Zvolene.

Celoslovenskú kampaň pripravilo NLC s podporou Ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR a štátneho podniku Lesy SR.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
03.01.2017
V bratislavskom kraji vyrastie unikátny rodinný park
Nový rodinný park v atraktívnej lokalite, ktorý bude mať zábavno-vzdelávací či oddychovo-rekreačný charakter, bude klásť dôraz na životné prostredie či ekológiu a určený bude predovšetkým pre rodiny s deťmi a mládež.
viac
07.07.2020
Zariadenie lesnej pedagogiky pripravilo zážitkové programy pre rodiny
Zariadenie lesnej pedagogiky v Krásnych Sadoch Mlynica pod Vysokými Tatrami spúšťa od 13. júla zábavno-vzdelávacie programy pre rodiny s deťmi.
viac
21.11.2022
Deti budú môcť svoje nápady na zlepšenie mesta posielať primátorovi
Viaceré bratislavské mestské organizácie otvoria počas tohto týždňa svoje brány pre žiakov základných škôl. Urobia tak v rámci Týždňa pre deti, ktorým štartuje projekt Mesto pre deti.
viac
30.03.2023
NLC spúšťa detský projekt Les ukrytý v knihe
Národné lesnícke centrum (NLC) vo Zvolene spúšťa na deň vtáctva (1. 4.) celoslovenský projekt Les ukrytý v knihe. Cieľom podujatia prepájajúceho knižnice, školy a lesných pedagógov po celej republike je zvýšiť čitateľskú a prírodovednú gramotnosť u detí.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %