Utorok 23.04.2024
Dnes má meniny 
Vojtech
°C
24.04.2021 03:15

Národnú zoo v Bojniciach navštívili po opätovnom otvorení stovky ľudí


Ilustračná snímka


Národnú zoologickú záhradu v Bojniciach navštívili po jej opätovnom otvorení tento týždeň stovky ľudí. Informoval o tom jej hovorca Pavel Procner.


"Počas prvých dní po opätovnom otvorení 19. apríla prešlo naším zariadením 1240 návštevníkov, a to aj napriek nie príliš ideálnemu počasiu. Prognózy počasia sú do ďalších dní priaznivejšie, a preto už cez víkend očakávame nárast návštevníkov," načrtol Procner.         

Národná zoo zaznamenala počas viac ako dvojmesačného obdobia, keď boli jej priestory zatvorené, i niekoľko noviniek. "V období počas neželanej výluky sa v novom pavilóne slonov adaptovali Maja a Gula. Odvážnejšia Gula sa v novom prostredí cíti od prvého momentu výborne, opatrnejšia Maja si zvyká o niečo pomalšie," priblížil hovorca zoo.       

Nová ubikácia africkej fauny podľa neho prístupná verejnosti ešte nie je. "Dúfame, že už čoskoro sa dočkáme a v novom pavilóne privítame prvých návštevníkov. O jeho otvorení budeme verejnosť včas informovať. Veríme, že nastávajúce obdobie prinesie lichotivejšiu situáciu a chod bojnickej zoo sa vráti do starých koľají," dodal.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
18.10.2016
Bojnice majú z turizmu asi 330 000 eur, do rozvoja dávajú len dve percentá
Sumu vo výške asi 330 000 eur za rok prináša každoročne do rozpočtu kúpeľného mesta Bojnice cestovný ruch. Do rozvoja turizmu v súčasnosti investuje samospráva dve až tri percentá z tejto sumy, v budúcnosti by to malo byť zaužívaná tretina až štvrtina.
viac
17.04.2021
Spišskonovoveská zoo privíta prvých návštevníkov už 20. apríla
Zoologická záhrada v Spišskej Novej Vsi v súvislosti s uvoľňovaním protipandemických opatrení otvorí svoje brány pre návštevníkov už najbližší utorok (20. 4.) Uviedol to pre TASR riaditeľ zoo Karol Dzurik s tým, že pôvodne sa mala sezóna začať 1. apríla.
viac
21.04.2021
Novinkou na Bojnickom zámku je multimediálna projekcia
Slovenské národné múzeum (SNM) -Múzeum Bojnice v utorok opäť otvorilo brány Bojnického zámku pre širokú verejnosť.
viac
17.05.2022
SNM - Múzeum Bojnice ponúkne počas leta nové prehliadkové trasy
Nové prehliadkové trasy i tematické podujatia čakajú počas letnej sezóny na návštevníkov Slovenského národného múzea (SNM) - Múzea Bojnice. Na Bojnický zámok sa tiež po prestávke, ktorú spôsobila pandémia, vráti v júni Rozprávkový zámok.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %