Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
09.03.2017 11:52

Otvorenie turistickej sezóny na Fiľakovskom hrade


Pozvánka.


Hradné múzeum vo Fiľakove pozýva na otvorenie turistickej sezóny na Fiľakovskom hrade. Pri danej príležitosti sa 14. 3. 2017 od 16:30 hod., na 4. poschodí Bebekovej veže hradu uskutoční vernisáž.


Pri príležitosti 10. výročia svojho založenia otvára tohtoročnú turistickú sezónu s rozšírenou a zmodernizovanou stálou expozíciou. Paleontologická expozícia na prízemí, predstavujúca faunu a flóru treťohorskej krajiny, sa rozšírila o viac ako 20 miliónov rokov staré pozostatky vyhynutých bezstavovcov a odtlačky rastlín z Fiľakova a jeho okolia.

Stálu expozíciu s názvom „Stáročia Fiľakovského hradu“ spestril nálezový materiál z archeologických výskumov posledného desaťročia. Vystavené sú aj novo vypožičané nálezy z Archeologického múzea SNM z výskumu Dr. Jánosa Kalmára, ktoré predstavujú snáď najkrajšie kúsky celého súboru. Obnovená stála expozícia Hradného múzea vo Fiľakove tak od marca očakáva návštevníkov už na štyroch poschodiach.

Piate poschodie Bebekovej bašty poskytne naďalej priestor rôznym tematickým dočasným výstavám, ktorých rad otvára výstava Tribečského múzea v Topoľčanoch s názvom „Od chmeľu k pivu“ o histórii piva a pivovarníctva.

 

Autor: (Hradné múzeum vo Fiľakove)


komentáre
SHOW ALL
podobné
23.04.2019
Na hrade Strečno otvoria výstavu Zrod života z ohňa a železa
Výstavu Zrod života z ohňa a železa, ktorá zachytáva tvorivú činnosť žiakov a pedagógov odboru Umelecko – remeselné spracúvanie kovov zo Strednej odbornej školy strojníckej v Kysuckom Novom Meste, otvoria na hrade Strečno v piatok 26. apríla.
viac
15.06.2020
Podzemie Trenčianskeho hradu ovládnu na tri mesiace strašidlá
Podzemie Trenčianskeho hradu ovládnu počas najbližších troch mesiacov strašidlá. Unikátna expozícia strašidiel českého autora Aleša Drašnara má na Slovensku premiéru.
viac
19.06.2020
Od júla sa opäť otvoria brány Fiľakovského hradu a Mestského vlastivedného múzea
Mimoriadna situácia prvej polovice tohto roka poznačila aj turistický ruch vo Fiľakove. Turistická sezóna na hrade, ktorý je najnavštevovanejšou atrakciou mesta, sa obvykle zahajuje v polovici marca.
viac
13.03.2023
Turistickú sezónu na Fiľakovskom hrade otvoria výstavou venovanou plagátom
Tohtoročnú turistickú sezónu otvoria na Fiľakovskom hrade výstavou venovanou histórii plagátov. Od polovice marca bude hrad pre verejnosť prístupný každý deň v týždni. Informovalo o tom Hradné múzeum vo Fiľakove (HMF).
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %