Utorok 30.04.2024
Dnes má meniny 
Anastázia
°C
14.09.2017 12:04

Najkritickejšiu križovatku prerobia na kruhovú


Kritická križovatka.


V Poprade sa od pondelka 18. septembra začne s prestavbou križovatky ulíc Slovenského odboja a Hraničná. Dôvodom je jej zmena na kruhovú.


Samospráva informovala, že miestna komunikácia bude od tohto dátumu úplne uzatvorená. "Stane sa tak z dôvodu rekonštrukcie vodovodu a kanalizácie, ktorá je súčasťou prestavby križovatky na okružnú. Uzávierka bude vyznačená dočasným dopravným značením. Následne bude počas úplnej uzávierky pokračovať aj stavba samotného objektu okružnej križovatky," uviedol Ľuboslav Mlynarčík z odboru urbanizmu a priestorového plánovania na Mestskom úrade v Poprade.       

Prestavbu križovatky bude financovať mesto a Prešovský samosprávny kraj, pôjde o združenú investíciu. Samospráva z mestského rozpočtu na tento zámer vyčlenila 250 000 eur, kraj 300 000 eur. "Obchádzka uzavretej križovatky bude možná po Karpatskej ulici, ktorá bude počas uzávierky križovatky obojsmerná a zároveň na nej bude dopravným značením zakázané státie a zastavovanie vozidiel," vysvetlil komunikačný manažér mesta Poprad Marián Galajda.       

Podľa samosprávy je predmetný úsek najkritickejším a prestavbou križovatky na kruhovú by sa tak mal vyriešiť aj problém s dopravnými kolíziami, ktoré tu často vznikajú. "Vzhľadom na očakávanú hustotu premávky na obchádzkovej trase samospráva žiada vodičov o zvýšenú pozornosť a vzájomnú toleranciu," uviedol Galajda.       

Počas letných mesiacov v podtatranskej metropole v blízkosti tejto križovatky pribudol menší kruhový objazd na križovatke ulíc Slovenského odboja a Karpatskej. Stavbu realizoval súkromný investor, pretože súvisí s dopravným napojením nového supermarketu, ktorý je vo výstavbe pri autobusovej stanici.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
24.07.2017
Samosprávu čakajú najzásadnejšie investície tohto roka
Mesto Poprad čakajú v nasledujúcich mesiacoch najzásadnejšie investície tohto roka. Od začiatku roka 2017 zrealizovala samospráva už viacero investičných aktivít.
viac
07.03.2020
Dočasný most cez rieku Poprad by mali dokončiť v polovici marca
Dočasné premostenie cez rieku Poprad v Kežmarku by malo byť hotové v polovici marca. Potvrdila to hovorkyňa Slovenskej správy ciest Lucia Karelová.
viac
17.08.2021
Vranov nad Topľou odkúpi pozemok od štátu, chce stavať križovatku
Mesto Vranov nad Topľou odkúpi od Ministerstva práce, sociálnych vecí a rodiny (MPSVR) SR pozemok pri centre voľného času (CVČ). Rozhodli o tom v utorok poslanci mestského zastupiteľstva. Jedným zo zámerov samosprávy je postaviť na mieste okružnú križovatku.
viac
26.04.2024
V Poprade začína sa výstavba novej okružnej križovatky na sídlisku Západ
V Poprade sa onedlho začne výstavba novej okružnej križovatky na sídlisku Západ, prinesie to dopravné obmedzenia. Samospráva na sociálnej sieti informovala, že práce odštartujú v pondelok 29. apríla a potrvajú do polovice decembra.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.03 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.80 %