Štvrtok 25.04.2024
Dnes má meniny 
Marek
°C
07.03.2020 12:40

Dočasný most cez rieku Poprad by mali dokončiť v polovici marca


S prácami sa začalo pred necelými dvoma týždňami, dôvodom je havarijný stav mostného objektu na ceste I/66. Snímka zdroj: (tasr).


Dočasné premostenie cez rieku Poprad v Kežmarku by malo byť hotové v polovici marca. Potvrdila to hovorkyňa Slovenskej správy ciest Lucia Karelová.


„Predbežné náklady na projekty obchádzok, projektovú dokumentáciu provizórneho mosta, statický prepočet, realizáciu cestnej časti, napojenie mosta, prekládky inžinierskych sietí a na dopravné značenie sú na úrovni približne 400 000 eur,” uviedla Karelová. Dočasná konštrukcia je situovaná vľavo od existujúceho mosta v smere z Popradu.

Po realizácii provizórneho mosta a jeho skúškach bude doprava presmerovaná tak, že na dočasnom moste bude jednosmerná premávka pre všetky vozidlá v smere Spišská Belá – Poprad. „Na existujúcom moste bude jednosmerná premávka pre všetky vozidlá v smere Poprad – Spišská Belá,” doplnila hovorkyňa s tým, že tento stav bude trvať až do začatia rekonštrukcie existujúceho mosta, keď bude mostný objekt pre dopravu úplne uzatvorený. Vyriešenie obchádzky počas rekonštrukcie bude súčasťou projektovej dokumentácie, ktorá by mala byť vyhotovená do piatich mesiacov. Podľa Karelovej sa s obnovou problémového mosta začne najskôr na budúci rok.

V súčasnosti je premávka na tomto mostnom objekte zúžená a obmedzená len pre nákladné vozidlá dopravnej obsluhy. Kamiónový tranzit vedie cez Starú Ľubovňu a Prešov.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
04.03.2020
Strhnutý most do Lopušnej doliny nahradil nový
Dočasný most do Lopušnej doliny zo Svitu, okres Poprad, ktorý nedávno strhla silná voda, nahradí nový. V noci na utorok ho z Oravy priviezli pod Tatry a počas dňa ho dobrovoľní hasiči umiestňovali cez potok Mlynica.
viac
20.03.2020
Dočasný most cez rieku Poprad uvedú do prevádzky koncom marca
Dočasný most v Kežmarku cez rieku Poprad by mal byť hotový v priebehu budúceho týždňa, do prevádzky ho uvedú najneskôr do 31. marca. Informovala o tom hovorkyňa Slovenskej správy ciest Lucia Karelová.
viac
22.06.2021
KSK pre havarijný stav uzavrel most cez rieku Ondava pri obci Sirník
Košický samosprávny kraj (KSK) uzatvoril v pondelok v podvečerných hodinách most nad riekou Ondava pri obci Sirník v okrese Trebišov. Mostom v smere od mesta Veľké Kapušany a obce Oborín neprejdú vozidlá ani chodci. Dôvodom je jeho havarijný stav, informovala hovorkyňa predsedu KSK Anna Terezková.
viac
27.06.2023
Frekventovaný most na ceste I/66 by mohli sprejazdniť ešte tento rok
Frekventovaný most na ceste I/66 v Kežmarku, ktorý v súčasnosti rekonštruujú, by mohli sprejazdniť ešte v tomto roku. Potvrdil to štátny tajomník Ministerstva dopravy SR Jaroslav Kmeť s tým, že práce idú podľa harmonogramu.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %