Utorok 16.04.2024
Dnes má meniny 
Dana, Danica
°C
22.06.2021 10:25

KSK pre havarijný stav uzavrel most cez rieku Ondava pri obci Sirník


Na archívnej snímke poškodený most M2774 cez rieku Ondavu pri obci Sirník v okrese Trebišov 16. septembra 2020. Snímka zdroj: (tasr).


Košický samosprávny kraj (KSK) uzatvoril v pondelok v podvečerných hodinách most nad riekou Ondava pri obci Sirník v okrese Trebišov. Mostom v smere od mesta Veľké Kapušany a obce Oborín neprejdú vozidlá ani chodci. Dôvodom je jeho havarijný stav, informovala hovorkyňa predsedu KSK Anna Terezková.


„Košický samosprávny kraj ukončil verejné obstarávanie na zhotoviteľa projektovej dokumentácie, zároveň bol spracovaný statický posudok, ktorý skúmal jeho aktuálny stav. Vzhľadom na to, že v posledných dňoch sa jeho stav výrazne zhoršil, sedem z 11 nosníkov je vážne poškodených a hrozí samovoľný pád mosta, museli sme zabezpečiť jeho okamžitú uzáveru, a to pre všetky druhy dopravy,“ uviedol predseda KSK Rastislav Trnka.

Most M2774 postavili v roku 1965, je dlhý takmer 200 metrov. Konštrukciu tvorí prefabrikovaný predpätý betón a nosníky typu Vloššák. V pondelok vo večerných hodinách začala premávku regulovať polícia v spolupráci so Správou ciest KSK. Vodičov odkláňajú na obchádzkovú trasu. V smere z Veľkých Kapušian do Trebišova vedie obchádzka cez obec Oborín po ceste II/554 Oborín – Trhovište, následne po ceste I/19 z Trhovišťa do Sečoviec. V smere z Trebišova vedie obchádzková trasa po ceste I/79 do Kráľovského Chlmca alebo cestami druhej a tretej triedy.

„Ide o ďalší most typu Vloššák, pri ktorého výstavbe zrejme nebol dodržaný správny technologický postup ani pravidelná údržba. Obyvateľom aj vodičom prechádzajúcim týmto úsekom sa ospravedlňujeme za komplikácie, ktoré súvisia s uzatvorením, no bezpečnosť obyvateľov je aj v tomto prípade na prvom mieste. Košický samosprávny kraj urobí všetko pre to, aby sa s jeho rekonštrukciou začalo čo najskôr,“ skonštatoval Trnka.

Kraj pripravuje rekonštrukciu mosta, predpokladaná cena je vyčíslená na 2,6 milióna eur, závisieť však bude od výsledku verejného obstarávania na zhotoviteľa. V najbližších týždňoch bude spracovaná projektová dokumentácia na rekonštrukciu. Vzhľadom na havarijný stav mosta bude nevyhnutná jeho komplexná oprava.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
07.05.2021
Provizórny most pri Kysaku demontujú, od soboty bude slúžiť obchádzka
Po dočasnom premostení cez rieku Hornád medzi Kysakom a Veľkou Lodinou už vodiči od soboty (8. 5.) 7.00 h neprejdú. Z dôvodu rekonštrukčných prác bude doprava opäť presmerovaná na obchádzkovú trasu. Informoval o tom v piatok Úrad KSK.
viac
10.06.2021
Práce na moste v Iliaši pokročili, čoskoro sa začnú dopravné obmedzenia
Projekt výstavby nového mosta do mestskej časti Iliaš je v plnom prúde. Aktuálne sa stavebné práce zameriavajú na nevyhnutnú preložku prívodu elektrickej energie.
viac
17.06.2021
Od dnes platia na Stráňanskom moste v Michalovciach obmedzenia
Od štvrtka 17. júna platia na Stráňanskom moste cez rieku Laborec v meste Michalovce obmedzenia dopravy. Mesto nimi reaguje na stavebno-technický stav mostného objektu, informovala vedúca odboru komunikácie, marketingu a kultúry mestského úradu Iveta Palečková.
viac
18.06.2021
Prekládka mosta v Iliaši si od piatka vyžiada úplnú výluku dopravy
Stavebné práce súvisiace s prekládkou pôvodného mosta ponad rieku Hron, ktorý spája mesto Banská Bystrica a jeho časť Iliaš, sa už začali.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %