Piatok 26.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslava
°C
26.05.2021 10:30

Most na Ulici Matice slovenskej v Žiline prejde rekonštrukciou


Snímka zdroj: (MsÚ).


Na najväčšom žilinskom sídlisku sa v júni začnú stavebné práce na rekonštrukcii mosta na Ulici Matice slovenskej, ktorý spája obyvateľov Vlčiniec II a III. Celková hodnota rekonštrukcie je viac ako 92-tisíc eur.


Stavebné práce, ktoré uskutočňuje spoločnosť OB-BELSTAV s. r. o., by mali byť ukončené do jedného roka. Obyvatelia Vlčiniec sa musia pripraviť na priebežné, krátkodobé obmedzenia v doprave. Vodičov, chodcov i užívateľov mestskej hromadnej dopravy samospráva žiada o zvýšenú opatrnosť a o rešpektovanie dočasných dopravných značení, ktoré sa budú v priebehu rekonštrukcie meniť v nadväznosti na postup prác.

Mostná konštrukcia na Ulici Matice slovenskej sa skladá z dvoch častí, ktoré vedú miestnu komunikáciu v oboch jazdných smeroch a zároveň vytvárajú podchody pre peších. Prepočtom bola zistená znížená zaťažiteľnosť mostných objektov a podľa záverečnej správy kontroly sú bočné rímsy v havarijnom stave. Navrhnutou rekonštrukciou sa tvar mosta a jeho funkcia nezmenia. Práce sa zamerajú na renováciu povrchov a na realizáciu zosilňujúcej nadbetonávky či nahradenie poškodených vrstiev. Po odfrézovaní existujúcej vrstvy vozovky a oprave podkladu sa položí nový asfaltový povrch v oboch jazdných pruhoch. Existujúci kamenný obklad v podchodoch sa očistí. Miesta, ktoré nie sú chránené obkladom, sa zrekonštruujú.

Mesto v marci ohlásilo zámer primerane upraviť a rekonštruovať štyri najvyťaženejšie a najrizikovejšie mosty v Žiline, ktoré dlhodobým zanedbávaním vykazujú vizuálne zásadnejšie porušenia.

Autor: (MsÚ)


komentáre
SHOW ALL
podobné
31.03.2021
Most v Podvaží bude pre rekonštrukciu uzatvorený
K úplnému uzatvoreniu cestného mosta ponad inundačný kanál Váhu na ceste II/507 v považskobystrickej mestskej časti Podvažie dôjde po veľkonočných sviatkoch, a to na obdobie 6 mesiacov. Obchádzkové trasy vedú po cestách II/517, I/61 a I/10, vyznačené budú dočasným dopravným značením.
viac
17.05.2021
Začínajú sa dokončovacie práce na ceste medzi Čaňou a Haniskou
Hlavný ťah medzi obcami Čaňa a Haniska v okrese Košice-okolie by mal byť opravený do konca mája.
viac
10.06.2021
Práce na moste v Iliaši pokročili, čoskoro sa začnú dopravné obmedzenia
Projekt výstavby nového mosta do mestskej časti Iliaš je v plnom prúde. Aktuálne sa stavebné práce zameriavajú na nevyhnutnú preložku prívodu elektrickej energie.
viac
22.06.2021
KSK pre havarijný stav uzavrel most cez rieku Ondava pri obci Sirník
Košický samosprávny kraj (KSK) uzatvoril v pondelok v podvečerných hodinách most nad riekou Ondava pri obci Sirník v okrese Trebišov. Mostom v smere od mesta Veľké Kapušany a obce Oborín neprejdú vozidlá ani chodci. Dôvodom je jeho havarijný stav, informovala hovorkyňa predsedu KSK Anna Terezková.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %