Streda 24.04.2024
Dnes má meniny 
Juraj
°C
17.12.2021 08:35

Na mieste bývalého trhoviska vybudovali v Trebišove parkovisko


Ilustračná snímka: (tasr).


Nové parkovisko pribudlo na Kutnohorskej ulici v Trebišove. Odstavnú plochu s 37 štandardnými parkovacími miestami a ďalšími dvomi pre zdravotne znevýhodnených občanov mesto postavilo v priestore bývalého trhoviska.


Parkovisko s vodopriepustnými prvkami v stredu (15. 12.) slávnostne odovzdali do užívania.

"Stavba je súčasťou významnej rekonštrukcie dopravnej infraštruktúry v tomto období, ktorá prispeje k zlepšeniu cestnej premávky v meste," informovala hovorkyňa trebišovskej radnice Martina Mištaničová.

Výstavbu parkoviska samospráva zrealizovala jednak z vlastných finančných prostriedkov, ale najmä z úverových zdrojov vo výške 42 915 eur. Spolu s ňou bola financovaná aj rekonštrukcia časti priľahlej cestnej komunikácie v sume 16 506 eur.

"V rámci tejto investičnej akcie obyvateľom okolitých bytových blokov už slúži aj nový oddeľujúci chodník a organizovaný vstup a výjazd z hlavnej časti parkoviska," uviedla hovorkyňa.

Zhotoviteľom stavby bola spoločnosť Eurovia SK.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
18.09.2018
V mestských častiach vzniknú ďalšie parkovacie plochy
Tak ako vo všetkých krajských mestách na Slovensku, deficit parkovacích miest je viditeľný aj v Banskej Bystrici. Vedenie mesta sa preto venuje parkovacej politike systematicky od roku 2015.
viac
05.01.2021
Komárno pripravuje cyklotrasy, zapojí sa i do systému zdieľaných bicyklov
Mesto Komárno v priebehu minulého roka investovalo do viacerých projektov zameraných na rozvoj cyklistickej infraštruktúry. Zameralo sa na budovanie stojísk na bicykle a do prípravy projektov na nové cyklotrasy.
viac
16.02.2021
Dúbravka predstavuje návrh urbanistického riešenia zóny Pod záhradami
Obyvatelia bratislavskej Dúbravky sa do 31. marca môžu nielen elektronicky sčítať, ale tiež participovať na verejnom prerokovaní návrhu urbanistickej štúdie zóny Pod záhradami.
viac
09.06.2021
Bardejov zrealizuje vodozádržné opatrenia v hodnote takmer 400 000 eur
So stavom lokalít, v ktorých budú realizované vodozádržné opatrenia, sa v utorok v rámci kontrolného dňa oboznámilo vedenie mesta Bardejov.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %