Utorok 23.04.2024
Dnes má meniny 
Vojtech
°C
05.01.2021 04:40

Komárno pripravuje cyklotrasy, zapojí sa i do systému zdieľaných bicyklov


Ilustračná snímka: (tasr).


Mesto Komárno v priebehu minulého roka investovalo do viacerých projektov zameraných na rozvoj cyklistickej infraštruktúry. Zameralo sa na budovanie stojísk na bicykle a do prípravy projektov na nové cyklotrasy.


Ako informovala radnica, v priebehu roka 2020 sa podarilo z dotácie 90 000 eur vybudovať 90 parkovísk pre 300 bicyklov. „Koncom roka boli dokončené dve uzamykateľné stojiská bicyklov pred železničnou stanicou a termálnym kúpaliskom,” pripomenul magistrát.

Na mestskom úrade boli okrem toho vypracované aj projektové dokumentácie dvoch cyklotrás, na výstavbu ktorých chce mesto získať dotácie. „Začiatkom tohto roka bude vybudovaný regionálny systém zdieľaných bicyklov, ktorý bude mať v Komárne dve stanice,” informovala radnica.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
15.12.2020
Schválené VZN má poskytovanie dotácií stransparentniť a zefektívniť
Poskytovanie dotácií z rozpočtu Košického samosprávneho kraja (KSK) právnickým osobám a fyzickým osobám – podnikateľom sa bude od nového roka riadiť novými pravidlami.
viac
04.01.2021
KSK chce viac budovať cyklotrasy, vyčlenil na to 2,3 milióna eur
Košický samosprávny kraj (KSK) chystá v nasledujúcom období vo väčšej miere prípravu a výstavbu cyklotrás. V krajskom rozpočte je na tento účel vyčlenených 2,3 milióna eur, z toho pol milióna cez bankový úver. Uviedol to predseda KSK Rastislav Trnka.
viac
15.01.2021
Na budovanie ďalších úsekov cyklotrás chce župa využiť eurofondy
Výstavbu dvoch nových samostatných úsekov cyklotrás má župa v pláne financovať vďaka nenávratným finančným príspevkom (NFP), o ktoré sa bude uchádzať v rámci Integrovaného regionálneho operačného programu (IROP).
viac
19.03.2021
Lučenec chce do konca roka dokončiť dve cyklotrasy
Dve cyklotrasy s celkovou dĺžkou viac ako 7,1 kilometra plánuje postaviť v tomto roku samospráva Lučenca. Na sociálnej sieti to oznámila primátorka Alexandra Pivková s tým, že mesto už začalo s prípravnými prácami.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.07 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.83 %