Piatok 26.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslava
°C
04.11.2016 01:10

Na Liptov sa bude lietať aj v zime


Ilustračná snímka.


Maďarský WizzAir bude lietať medzi Londýnom a Popradom trikrát do týždňa aj počas zimy a lotyšský národný letecký dopravca airBaltic spojí v zime Tatry s Pobaltím raz v týždni.


Nielen sneh na kopcoch predznamenáva príchod zimy, ale aj aktívna príprava všetkých subjektov v cestovnom ruchu na zimu. Liptáci príjemne šokovaní úspešnosťou linky medzi Tel Avivom a Popradom toto leto opäť vkladajú nádeje aj do spojenia Tatier s Veľkou Britániou a Pobaltím. Obe linky totiž už v minulosti úspešne dovážali za lyžovačkou do našich hôr Britov a Lotyšov.

„Našimi ťažiskovými trhmi stále zostávajú domáci Slováci a susedia v Poľsku a Česku. Musíme však pracovať aj na iných trhoch, ktoré majú perspektívu. Briti aj Lotyši to majú autami veľmi ďaleko a preto za zimnou dovolenkou často lietajú. Keď im dokážeme ponúknuť dobrú alternatívu proti alpským strediskám, tak máme veľkú šancu uspieť. Ceny doplnkových služieb u nás sú nižšie ako v Alpách a dopravné vzdialenosti z letiska do hotelov a lyžiarskych stredísk sú neporovnateľne nižšie,"povedal predseda predstavenstva Oblastnej organizácie cestovného ruchu Region Liptov Ján Blcháč.

Čítajte v Obecných novinách 43-44/2016 na str. 20.

 

Autor: (Katarína ŠARAFÍNOVÁ, OOCR Region Liptov)


komentáre
SHOW ALL
podobné
05.09.2016
Dovolenka na Slovensku je tento rok dobrý nápad
Počet návštevníkov na Slovensku stále rastie. Za prvý polrok využilo služby slovenských ubytovacích zariadení takmer 2,3 milióna návštevníkov, čo je o 18,9 % viac ako za rovnaké obdobie minulého roku.
viac
13.01.2021
Cestovný ruch nezvyšuje čísla nakazených
Cestovný ruch volá na poplach. Od januára covid opäť zastavil prevádzky cestovného ruchu a postavil ich neoprávnene na samý okraj spoločenského záujmu.
viac
30.06.2021
ZMOS organizoval workshop ku kompetenčnej výbave komunálu
Združenie miest a obcí Slovenska zorganizovalo v dňoch 29. a 30. júna 2021 informačný workshop k návrhu Novej kompetenčnej výbavy komunálu.
viac
13.07.2021
Rozprávkový Liptov s deťmi
Štvrtý ročník úspešného podujatia ZA7HORAMi naštartoval prázdninový čas a zabavil rodiny s deťmi.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %